Wekelijks komen er veel uitnodigingen bij het bestuurssecretariaat binnen. Als duidelijk is dat die voor mij als “vakwethouder” bedoeld zijn, dan kijken we in mijn agenda of ik daar heen kan gaan. Is het een uitnodiging voor het hele College, dan bespreken we dit in de B&W vergadering en dan verdelen we meestal de taken.

De uitstapjes die ik op deze manier maak zorgen voor veel variatie in mijn werk. Ik geniet daar dan ook erg van. Als wethouders bezoeken we bijvoorbeeld echtparen die 50 jaar getrouwd zijn. Dat zijn bijzondere ontmoetingen, met mensen die samen veel hebben meegemaakt en ook veel te vertellen hebben.

En dan ben ik in de afgelopen weken, ook op uitnodiging, voor het eerst van mijn leven bij twee voetbalwedstrijden geweest, van onze eigen Zuidvogels. Ik nam mijn vader mee, die een fervent Zuidvogels supporter is en mij graag wegwijs maakte in de wereld van het voetbal. Jammer dat Zuidvogels in die laatste minuut nog net dat tegendoelpunt kreeg. Anders waren ze door geweest. Maar ondanks het teleurstellende resultaat was het zien van de spannende wedstrijden voor mij een bijzondere ervaring.

Op uitnodiging van de Hervormde gemeente Huizen woonde ik namens het gemeentebestuur drie kerkdiensten bij in de Oude Kerk. De eerste twee diensten vanwege de komst van een nieuwe predikant (ds. M.A. Kuyt) en de derde dienst vanwege het afscheid van een predikant die vele jaren in Huizen heeft gewerkt (ds. B. den Butter). We kennen in ons land de scheiding tussen kerk en staat. Dat is goed, maar dat wordt soms ten onrechte te scherp doorgetrokken. We hebben als kerk en als overheid ieder vanuit een eigen verantwoordelijkheid een rol in dezelfde locale samenleving te vervullen. Daarbij is het goed dat je elkaar kent en wederzijds ook betrokken bent bij belangrijke gebeurtenissen.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.