Als wethouder ben ik ook lid van het Algemeen- en Dagelijks bestuur van het gewest Gooi en Vechtstreek. Negen gemeenten werken in dit Gewest samen, namelijk Hilversum. Huizen, Bussum, Naarden, Blaricum, Laren, Weesp, Muiden en Wijdemeren. Vanuit het Dagelijks Bestuur trek ik de kar op het gebied van economie en werk. Dat is best even lastig geweest, omdat ik in Huizen deze onderwerpen niet in mijn portefeuille heb. Het betekende dus in de zomermaanden veel extra leeswerk. Maar het is wel heel boeiend om juist op dit complexe onderwerp regionaal tot goede afspraken te komen.

In de afgelopen maanden heb ik alle wethouders economie en werk van de negen gemeenten bezocht. Dat was niet alleen plezierig voor de kennismaking, maar dat gaf gelijk ook een goed beeld van alle onderwerpen die in de regio op dit gebied spelen. Tijdens deze gesprekken bleek een grote eensgezindheid te bestaan over enkele onderwerpen die we regionaal zouden moeten aanpakken. Daardoor kon er een termijnagenda worden gemaakt, die door alle bestuurders is onderschreven. Voor de ondernemers in onze regio, die hier lang om hebben gevraagd, is dit goed nieuws. Het is de bedoeling om de lange termijnagenda om te zetten in concrete acties, die de economie en de werkgelegenheid in onze hele regio zullen versterken. Daarbij is niet alleen de samenwerking tussen negen gemeentes nodig, maar ook de steun vanuit de provincie en de betrokkenheid van de Kamer van Koophandel, werkgevers- en werknemersorganisaties en organisaties op het gebied van onderwijs en arbeidsmarkt.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.