Bord Noord-HollandpadVandaag werd het eerste deel van het Noord-Hollandpad officieel in gebruik genomen. Het Noord-Hollandpad is een provinciaal wandelpad, van ca. 200 kilometer. Het pad begint in Den Oever en gaat naar …… Jawel: Huizen!

Kijk, als wethouder toerisme en recreatie ben ik natuurlijk apetrots op dit initiatief. Vandaag stond ik daar in de kop van Noord-Holland onder een spandoek, waarop staat: van Den Oever naar Huizen. Veel van de aanwezigen kwamen uit de kop van Noord-Holland. Ze wisten niet eens dat Huizen nog bij Noord-Holland hoorde. Maar vanaf vandaag wordt dat natuurlijk anders. Het eerste deel van de route (van Den Oever naar Kolhorn) is nu klaar en we wandelden vandaag met een kaart in de hand, waarop na Kolhorn met een rode pijl naar het zuiden al staat aangegeven waar Huizen ligt.

Ik kan niet wachten tot de route klaar is. De planning is dat dit in december zal zijn. Dan kunnen wandelaars helemaal doorlopen, via de mooie natuurgebieden in het Gooi, door ons prachtige oude dorp, naar de kop van de haven. Wilt u meer weten van deze route? Kijk dan op de website www.noord-holland.com/noordhollandpad

Het eerste deel van de wandeling is overigens een aanrader. In de kop van Noord-Holland is nog volop ruimte. De wandeling gaat over prachtige oude wierdijken. Dat zijn dijken die nog gemaakt zijn van hout en zeegras. Het pad zelf bestaat bijna helemaal uit zacht gras, waar alleen wandelaars kunnen komen. Ik was echt verrast over de schoonheid van dit oude polderland en ik ben ervan overtuigd dat mensen uit de kop van Noord-Holland net zo verrast zullen zijn over de laatste etappe van het Noord-Hollandpad.

Opening laatste stuk Noord-Holland pad

Recommended Posts