Op tweede paasdag was ik op bezoek in het stadspark. Er waren veel activiteiten en gelukkig was het ook droog weer.

Op de kinderboerderij hadden de vrijwilligers zich echt uitgesloofd. Er was een heuse rondwandelende paashaas, je kon het gewicht van een “haas” raden (het was eigenlijk een konijn, maar wel met de soortnaam “Belgische haas”), je kon met kuikentjes knuffelen en er konden paaseieren worden gezocht, waarbij natuurlijk vooral het gouden ei van belang was. Kinderen maakten een ritje op de rug van de paardjes en trotse ouders stonden dat te filmen. De “wachtende” kinderen vermaakten zich op de speeltoestellen of bij de dieren van de kinderboerderij. Dat is nou echt leven in de brouwerij. Fantastisch dat we deze voorziening in Huizen hebben en dat er voor kinderen en hun (groot)ouders zoveel te beleven is.

De tennisbanen waren ook volop in gebruik, toen ik er langs liep in de richting van AH ’78. En bij AH ’78 was een spannende voetbalwedstrijd aan de gang, waar veel mensen langs de lijn van stonden te genieten. 

Ik had een piepklein plekje gevonden op het parkeerterrein, maar toen ik mijn auto daarin parkeerde begreep ik waarom anderen dit plekje vrij hadden gelaten. Ik zakte diep weg in de modder en mijn auto zag er dus  bij thuiskomst uit als een terreinwagen. Gelukkig lukte het me aan het eind van de wedstrijd wel om er zonder de spontaan aangeboden hulp van enkele duwende mannen uit te komen.

Tsja. En dan lees je de volgende dag dat enkele omwonenden hun beklag hebben gedaan over de vele in de berm (en in het park zelf) geparkeerde auto’s.  En natuurlijk kwamen daarover afgelopen dinsdag ook vragen in de commissie Onderwijs en Maatschappelijke Dienstverlening. Het geeft wel aan, dat we vaart moeten maken met de visie op het stadspark. Dat zal er uiteindelijk toe leiden dat we keuzes moeten maken, ofwel voor minder activiteiten in het park, ofwel voor het continueren van activiteiten, maar dan dus ook het oplossen van het parkeerprobleem. Geen eenvoudige opgave, maar besturen is ook niet altijd eenvoudig. In ieder geval zullen we voor de korte termijn toch maatregelen moeten nemen om het parkeren op dit soort hoogtijdagen in goede banen te leiden. Dit is door de burgemeester dan ook direct opgepakt. 

Recommended Posts