Het amendement orgaandonatie, dat Huizen samen met Purmerend op het CDA congres van afgelopen vrijdag en zaterdag heeft ingediend, heeft het helaas niet gehaald. Tot onze verbijstering blijft het bestuur van het CDA bij het starre standpunt over orgaandonatie dat het CDA al jarenlang inneemt. De argumenten ervoor zijn ook al jarenlang bekend, zonder dat de situatie voor mensen op de wachtlijst voor orgaandonatie overigens verbetert. Juist omdat nu ook de woordvoerder van het CDA in de Tweede Kamer (Henk Jan Ormel) en onze eigen regionale vertegenwoordiger in de Tweede Kamer (Maarten Haverkamp) achter de tekst van het amendement konden staan en uit recent onderzoek blijkt dat meer dan 55% van onze achterban vindt dat het huidige beslissysteem in de wet op de orgaandonatie moet worden aangepast, hadden we gehoopt op een lichte verschuiving op dit punt bij het CDA. Maar helaas is het daarvoor kennelijk toch nog te vroeg. De ervaring leert, dat als het bestuur negatief adviseert over een amendement of een resolutie, de ledenvergadering dit advies ook meestal overneemt. Dat is dus ook nu gebeurd. Er valt de komende jaren dan ook zeker nog wel enig lobbywerk te doen. Maar de belangen van de mensen die het betreft zijn groot genoeg, om het niet op te geven.

 

 

Recommended Posts