In de afgelopen week ben ik behoorlijk bezig geweest met mijn portefeuille sport. De draaiing van het hoofdveld voor SV Huizen en de bouw van een sporthal stond dinsdag op de college-agenda. Voor a.s. dinsdag staat de renovatie van zwembad Sijsjesberg geagendeerd en dat vroeg uiteraard ook de nodige voorbereiding. AH ’78 zit ook niet stil en Turnlust vaardigt dit weekend 11 spelers uit naar de special Olympics in Venlo.

Intussen gaan lopende projecten gewoon door. Deze week werd ik dus ook geinformeerd over de voortgang van het project om meer vrijwilligers te werven door sportverenigingen (MVKT: Meer vrijwilligers in korte tijd) De totale projecttijd voor MVKT is twee jaar, namelijk 2010 én 2011. In ’t Gooi dienen dus in deze periode tien (inclusief Eemnes van de BEL-combinatie) lokale/gemeentelijke trajecten ingepland te worden.

Ieder lokaal traject bestaat uit vijf bijeenkomsten, één thema-avond en vier workshops voor alle verenigingen uit die betreffende gemeente. Zo’n traject neemt ongeveer een periode van 5 maanden in beslag. Logisch is dus dat een aantal trajecten in ‘t Gooi naast elkaar uitgevoerd zullen gaan worden.   

Op verzoek van de gemeente Huizen was Sportservice Noord-Holland in Huizen reeds met MVKT gestart op 17 februari met thema-avond en op 14 april heeft de eerste workshop plaatsgevonden. Door de fantastische opkomst, namelijk twaalf verenigingen lopen er nu in Huizen maar liefst twee MVKT trajecten!

In de gemeente Bussum heeft op 13 april de thema-avond plaatsgevonden en vorige week woensdag 12 mei zijn de verenigingen daar onder leiding van Sportservice Noord-Holland gestart met de eerste workshop. In totaal zijn er nu vijftien verenigingen uit ’t Gooi aan de slag met deze zeer succesvolle  methode om meer vrijwilligers te werven en te behouden. Inmiddels zijn er afspraken gemaakt om in Eemnes, Laren en Naarden in het najaar te starten met de thema-avond en de workshops.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.