Het lijkt wel of iedereen met vakantie is. Op het gemeentehuis heerst een serene rust. Er gebeurt vrijwel niets. Het wordt dus ook steeds lastiger om iets nieuws uit de afgelopen week te beschrijven op mijn weblog. Ik denk dat ik er ook maar even een paar weken tussenuit ga. Per slot is het gewoon vakantietijd!

Natuurlijk niet zonder nog een keer goed nieuws te melden. Goed nieuws haalt namelijk zelden de krant, maar ik meld het graag via mijn weblog. In de afgelopen week kwam ik er namelijk achter dat onze gemeente bij de ca. 4% van de Nederlandse gemeenten hoort die met “meerjarig goed” beoordeeld zijn door de Waarderingskamer (bron: waarderingskamer.nl/documents/jaarverslag 2009). De waarderingskamer is de organisatie die beoordeelt hoe de gemeenten omgaan met de waardering van onroerende zaken (o.a. de waardebepaling van woningen).

Slechts 17 gemeenten van de in totaal 441 beoordeelde gemeenten kregen de beoordeling: meerjarig goed. En daar hoort Huizen dus ook bij!

Als wethouder financien mag ik mij bevoorrecht weten met onze financiele afdeling, waar de zaken prima op orde zijn. En dat geldt dus ook voor het onderwerp “belastingen”, waar de WOZ waarde-bepaling onder valt. In veel gemeenten is dit thema problematisch, maar dus niet in Huizen. Ik heb ons hoofd belastingen (en via hem ook het team belastingen) in de afgelopen week daarmee gecomplimenteerd. Maar het mag ook wel eens in de openbaarheid  gezegd worden!

 

Recommended Posts