Ouders van jonge kinderen zullen het misschien herkennen. Ze komen thuis van school. Je vraagt belangstellend: “Hoe was je dag vandaag?” En dan volgt een nietszeggend antwoord, zoals : “Ik weet het niet meer” (met andere woorden: laat me nou maar lekker gaan spelen, ik heb nu even geen zin om over mijn belevenissen te vertellen). Dat overkomt mij als moeder van een negenjarige zoon dan ook regelmatig. Deze week hadden we weer zo’n “interessant” gesprek. “Jammer hoor” zei ik “dat je niet even gezellig vertelt over hoe je dag was vandaag”. En toen kwam de verrassende reactie: “Hoe was jouw dag dan vandaag?”

“Nou”, was mijn reactie, “Ik heb vandaag een vergadering gehad over hoe mensen in hun eigen huis kunnen blijven wonen als ze ouder worden. Daarna heb ik lekker taart gegeten bij mensen die 50 jaar getrouwd waren. En ik heb een stuk grond verkocht van de gemeente. De mensen die het kochten waren er heel blij mee, want die kunnen daar zelf een huis gaan bouwen”.

Het is even stil. Dan zegt hij: “Je hebt eigenlijk best een leuke baan he mam?”

Recommended Posts