Namens het College was ik vrijdagavond in de Zenderkerk te gast bij de Christelijke Oratoriumvereniging Excelsior (www.covexcelsior.nl). Ik hou persoonlijk erg veel van oratorium muziek en ik heb daar dan ook van genoten in Naarden, Amsterdam, Haarlem en Utrecht. Maar ik moet erkennen dat ik er geen idee van had dat we dergelijke muziek op dit niveau ook in Huizen kunnen horen. Mijn verrassing was vrijdagavond dan ook groot. Wat een belevenis! Een avondvullend programma, met muziek van Mozart, met een fantastisch orkest, een prachtige sopraanstem en dan dat werkelijk schitterend zingende koor, dat hiervoor een heel jaar wekelijks heeft gerepeteerd. Dit overstijgt echt het amateurniveau. En dat in Huizen! De Zenderkerk was bijna vol met liefhebbers van deze muziek en iedereen was na afloop diep onder de indruk. Volgend jaar in oktober ben ik er als het even kan beslist weer bij.  

Recommended Posts

2 Comments

  1. Wij hadden elkaar al even gesproken op die avond. Maar de reactie op uw weblog vinden wij fantastisch. Jazeker, COV Excelsior is van grote waarde voor Huizen. Dat willen we zeker nog vele jaren volhouden. Dank voor uw bezoek en we houden contact.
    Eduard Rebel

  2. er is heel veel goeds te zien en horen in Huizen. ik was zaterdag bij het concert van prinses Irene, en ook daar hele mooie muziek met veel overgave gespeeld.

    misschien goed om deze fantastische amateurgezelschappen volgend jaar voor de Huizerkunstprijzen aan te melden. dit jaar kan niet meer, omdat de termijn op 1 december sloot.


Comments are closed for this article!