Vandaag was ik getuige van een prachtig staaltje van maatschappelijk verantwoord ondernemen in ons dorp. Cees Teeuwissen (bekend als eigenaar/directeur van Teeuwissen rioolreiniging BV) gaat woningen met zorg realiseren op de locatie “hoek Tuinstraat Lindenlaan”. Want, zo werd vandaag duidelijk tijdens de toespraken van ontwikkelaar Slokker en toekomstig zorgleverancier Zorgpalet Gooi en Vecht, Cees Teeuwissen wilde met zijn eigendom op deze locatie niet alleen een economisch rendement behalen, hij wilde ook iets bijdragen aan de samenleving.

De keuze voor twaalf ouderenwoningen sluit aan bij een grote behoefte bij ouderen aan voor hen aangepaste woningen in ons dorp. En het is natuurlijk prachtig dat ouderen straks op deze prachtige locatie, midden in het oude dorp en dus op loopafstand van winkels en diverse voorzieningen, kunnen wonen. Een mooi project, dat helemaal past in de visie van de gemeente Huizen, dat ouderen zo lang mogelijk in hun eigen (aangepaste) woning moeten kunnen blijven wonen en dus ook zorg aan huis moeten kunnen krijgen als dat nodig is.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daar horen we de laatste jaren steeds meer van. Wat is het eigenlijk? Volgens de SER (Sociaal Economische Raad) is er de definitie van maatschappelijk verantwoord ondernemen: “het bewust richten van de ondernemingsactiviteiten op lange termijn waardecreatie in drie dimensies: markt (het economisch rendement), mens (de gevolgen voor de mens, binnen en buiten de onderneming) en milieu (de effecten op het natuurlijk leefmilieu).
Ik zie tijdens mijn werkzaamheden als wethouder op verschillende plaatsen een verschuiving in de voor ons vertrouwde structuren ontstaan. Maatschappelijke organisaties (zoals ook sportverenigingen, goede doelenorganisaties etc.) gaan zich in toenemende mate met commerciele activiteiten bezig houden. Marktpartijen (zoals ondernemers) gaan zich maatschappelijk verantwoord gedragen. Spannende ontwikkelingen, die naar de toekomst toe ook gevolgen hebben voor de sociale infrastructuur in ons dorp. Ik kom hier zeker nog op terug.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.