De eerste weken van januari stonden voor mij in het teken van de nieuwjaarsrecepties. Niet zo handig voor de lijn, want de meeste recepties waren aan het eind van de dag, als de lekkere trek toeslaat. En dan zijn de gevulde eitjes en de bitterballen wel erg verleidelijk.

Ik ben naar alle nieuwjaarsrecepties gegaan waarvoor ik een uitnodiging heb ontvangen. Dat varieerde van nieuwjaarsrecepties van Huizen zelf, van buurgemeenten als Naarden en Blaricum, Gewest, GGD en Provincie, tot bijvoorbeeld SV Huizen en de Kamer van Koophandel.

Ook door het CDA werden veel nieuwjaarsrecepties georganiseerd. Het CDA Huizen, met natuurlijk de speech van onze voorzitter Wim Zwanenburg en de fantastische presentatie van de CDA vrouwen, het CDA Noord Holland, met een inspirerend verhaal van zowel oud minister Donner als van onze provinciale lijsttrekker Jaap Bond voor wie op “007” maart de verkiezingsuitslag van de provinciale staten natuurlijk heel spannend gaat worden. En dan natuurlijk de nieuwjaarsbijeenkomst van het landelijke CDA van afgelopen zaterdag.

jpb_en_jorn.jpgMijn 10 jarige zoon Jorn wilde graag mee. “Kan je daar heus Balkenende in het echt zien?” vroeg hij mij. Nou, dat wilde hij niet missen. Hij werd op zijn wenken bediend en mocht zelfs met Jan Peter Balkenende op de foto. Als klap op de vuurpijl zag hij zichzelf ook nog eens ’s avonds op het NOS journaal. Wauw! Ik denk dat een nieuwe bevlogen CDA jongere in aantocht is (hoewel hij daarvoor toch echt nog 8 jaar moet wachten).

De recepties zijn nuttig voor het leggen van contacten. Je laat niet alleen je gezicht zien, maar je kunt mensen in een ontspannen sfeer aanspreken op zaken die voor Huizen van belang zijn.

Meestal worden speeches gehouden. Terugblikken op 2006 en vooruitblikken op 2007. Zonder anderen tekort te doen vond ik persoonlijk de speech van partijvoorzitter Marja van Bijsterveld op de landelijke CDA receptie in Arnhem erg inspirerend. Zij sprak over “bezielde verantwoordelijkheid”, over idealisme, gecombineerd met pragmatiek. “Wij zijn geen partij van onvrede, maar van hoop en verwachting. Niet van instituties, maar van mensen. Niet van vergaderen, maar van actief zijn in de samenleving”. Idealisme en pragmatiek, dat spreekt mij aan. Daarmee wil ik ook als wethouder in Huizen het jaar 2007 in gaan.

jpb_en_jorn.jpgjpb_speech_jorn_kijkt_toe.jpgmvb_lacht.jpg

Recommended Posts