De afgelopen tijd hebben we nagedacht over ons beleid m.b.t. huldigingen op het gemeentehuis. Ruim een jaar geleden werd SV Huizen gehuldigd voor een prachtige prestatie op nationaal niveau. Maar wat doen we als andere Huizer clubs een soortgelijke prestatie neerzetten?

Ons beleid hieromtrent staat nog niet op schrift, maar onze Huizer Winterguard the Pride ging daar niet op wachten. In een uitverkocht Indoor Sportcentrum Eindhoven werd de club met twee ploegen (de cadets en de A-class) maar liefst twee keer Nederlands kampioen. De Open class haalde een ook zeer verdienstelijke tweede plaats. En Sylvia Vos (28 jaar jong), die al vanaf haar negende jaar bij the Pride in Huizen actief is, werd zelfs wereldkampioen met the Pride of Cincinnati.

Reden genoeg dus voor opnieuw een huldiging op het gemeentehuis. De club zelf had echter een beter idee: “In plaats van met vele tientallen leden naar het gemeentehuis te komen zou de wethouder ook naar de slotavond kunnen komen, die afgelopen zaterdag in het clubhuis werd gehouden“.

Ik had een uitvoerige briefing gehad, maar men had mij niet verteld dat het thema van de avond “Al Capone” was. Ik kwam dus in mijn keurige rok en jasje in een heus “mafiabolwerk” terecht. Maar voor het huldigen met bloemen en oorkondes van het gemeentebestuur was mijn afwijkende uiterlijk gelukkig geen probleem.

Na de “huldiging” was er nog een demonstratie door de winnende teams. Het is werkelijk fantastisch om zo’n optreden te zien: een combinatie van dans, atletiek en nog veel meer. Wat een training moet hieraan vooraf zijn gegaan!

Deze fantastische Huizer vereniging heeft meer dan 100 leden en bijna net zoveel vrijwilligers. Een vereniging om trots op te zijn! Op vrijdag 15 juni a.s. verzorgt the Pride vanaf 19.00 uur een optreden op het Oude Raadhuisplein. Ik kan iedereen aanraden om te komen kijken. U weet werkelijk niet wat u ziet!

Recommended Posts