Vandaag (14 april) was het een echte zomerse dag. Het was druk bij het surfstrand met badgasten en ook in het centrum was het een kleurrijke bedoening, met volle terassen. Wel jammer voor “Bolletje Rolletje”, bedacht ik me vandaag, want de kinderen van deze Huizer toneelvereniging hadden vandaag de hele dag in deze hitte hun toneeluitvoering in het Holleblok. Ik hoop voor ze dat er ondanks die hitte toch veel bezoekers zijn geweest.

Veel mensen die ik vandaag sprak waren ook bezorgd. Komt dit warme weer door de klimaatverandering? Is dit nu wel normaal, zo vroeg in het jaar? Wat zal de toekomst brengen voor onze kinderen?

Vanavond was ik, samen met mijn collega Liesbet Tijhaar, te gast bij het voorjaarsconcert van de muziekvereniging Prinses Irene. Het thema van de avond was “de tijd”. Voor de pauze gingen we een paar eeuwen in de muziek terug, met bekende klassiekers van Mozart, Verdi, enz. Na de pauze was er een modern repertoire, dat ons meenam naar de afgelopen decennia, naar o.a. Antarctica en de wereld van “the Lion King”. Het was werkelijk fantastisch hoe we in twee uur tijd door het verleden werden gesleept. Wat geweldig dat we zo’n unieke muziekvereniging in ons dorp hebben en dat zoveel jonge mensen in Huizen nog echt bevlogen zijn van muziek.

Over “tijd” gesproken…. Al die somberheid over de toekomst valt op zo’n avond toch even helemaal van me af.

Een heerlijke dag. Een heerlijke avond! Muziekvereniging Prinses Irene: bedankt!

Recommended Posts