Dinsdag 1 mei 2007: “Dag van de arbeid”. Overal in de wereld is deze dag gevierd (als ik tenminste afga op de beelden op het journaal), behalve in Nederland. Om maar bij Huizen te blijven: weinig arbeid op deze dag. Ook op het gemeentehuis was het rustig. Er was op deze dinsdag geen collegevergadering en veel mensen bleken met voorjaarsvakantie te zijn. Weinig telefoontjes dus ook en geen afspraken. Wat doe je dan op zo’n dag als wethouder?

Ik maakte van de gelegenheid gebruik om de groep van 24 senioren uit te zwaaien, die om 10 uur vanuit het Dienstencentrum aan de Waterstraat per fiets vertrokken naar de Veluwe. Deze “fietsdriedaagse” wordt nu al voor de 7e keer georganiseerd. Een sportief-recreatief en sociaal gebeuren, waar de deelnemers zichtbaar van genieten. Donderdag komen ze weer terug. En betere weersomstandigheden (zonnetje, niet te heet, weinig wind) kan de groep natuurlijk niet wensen.

Terug op het gemeentehuis heb ik alle concept-antwoorden gelezen die door onze medewerkers op de vele vragen van raadsfracties over de voorjaarsnota zijn gegeven. Een enorme klus, die in slechts enkele dagen toch weer geklaard is. Ik mopper wel eens dat dingen lang duren, maar eerlijk is eerlijk, sommige zaken gaan ook echt heel erg snel. Dinsdag gaan we de beantwoording van alle vragen in het College bespreken.

Nog wat handtekeningen zetten op een aantal stukken en dan is het al weer lunchtijd. Met mijn collega Petra van Hartskamp maken we van die gelegenheid gebruik om wat lopende zaken uit te wisselen.

In de middag ga ik samen met een van onze medewerkers op de fiets naar onze Huizer stranden. Het doel is om kennis te maken met de strandwacht, die (heus waar!) per 1 mei echt met “de arbeid” is gestart.

Toen we op de strandpost aankwamen was de vlag al gehesen en waren er (ondanks de wind) toch best nog heel wat mensen op het strand. Indrukwekkend om te zien hoe de strandpost door die vele vrijwilligers wordt bemenst, wat een organisatie daarvoor nodig is en wat er allemaal aan eerste hulp mogelijk is.

Al met al een relaxte dag, die voor mij persoonlijk niet echt het stempel “Dag van de arbeid” krijgt, maar veel meer de “Dag van de recreatie”. Hebben we eigenlijk zo’n dag?

Recommended Posts