Vandaag was ik te gast op het “feest van erkenning”, een muziekfeest dat in de Kalkovens in Huizen werd georganiseerd voor de bewoners en het personeel van de Woonvorm Huizen (onderdeel van Sherpa) aan de Bovenmaatweg in Huizen.  

Het feest was bedoeld om de bijna 20 bewoners van de woonvorm, die een verstandelijke en/of lichamelijke beperking hebben, samen met hun familie, vrienden en begeleiders een leuke middag te bezorgen en om hen op die manier te erkennen voor wie ze zijn en wat ze doen. De opbrengst van de middag ging naar de Hersenstichting Nederland.

Huizen heeft “zichtbaarheid” en “positieve beeldvorming” van mensen met beperkingen als een van de doelstellingen van WMO beleid gemaakt. Deze middag was het initiatief van Jules Trenay, een broer van een van de bewoners van de woonvorm en dit initiatief sluit naadloos aan op deze doelstelling. Ik vond het hartverwarmend om vanmiddag te ervaren hoeveel men voor deze mensen uit de woonvorm over heeft. Dat geldt zowel voor de mensen uit de directe familiekring als voor alle begeleiders en betrokkenen bij de woonvorm. Vanmiddag werd niet alleen door de bewoners van de woonvorm zelf, maar ook door al die mensen om hen heen zichtbaar genoten en ik vond het heel bijzonder om daar even van mee te mogen genieten.   

Recommended Posts