Zaterdag heb ik de officiele openingshandeling mogen doen van de nieuwe “smash court” banen van de Tennisvereniging Huizen. Vanaf de Bovenmaatweg zou een nietsvermoedende voorbijganger niet kunnen bedenken wat een mooi tennispark achter het clubgebouw schuil gaat. Het is werkelijk een oase van rust. Maar daar houdt het voor wat betreft de “rust” dan ook wel mee op. De vereniging bruist van de activiteiten en er is een grote inzet door vrijwilligers. Dat blijkt nu ook met de aanleg van deze nieuwe banen, waarop zowel ’s zomers als ’s winters getennist kan worden. De banen zijn ook goed te gebruiken door ouderen en mensen met een handicap. Niet alleen de banen zijn vernieuwd, ook de bestrating is aangepakt. Het gehele complex ziet er nu werkelijk prachtig uit!

ik heb eerlijk gezegd best wel even mijn wenkbrauwen gefronst toen ik hoorde van de plannen tot de aanleg van smash court banen. Het is een enorme investering en de gemeente staat “slechts” garant voor de helft daarvan. Al het benodigde geld moet door de vereniging worden opgebracht. Landelijk gezien gaat de belangstelling voor tennis achteruit en ook de tennisvereniging Huizen heeft te maken gehad met een dalend aantal leden. Toch heeft het bestuur de plannen doorgezet en inmiddels is het aantal leden al fors aan het stijgen. Dat getuigt niet alleen van inzicht en optimisme, maar vooral van lef. De leden mogen trots zijn op hun bestuur!

Tijdens de feestelijke opening was ook een delegatie van het bestuur van tennisvereniging de Kuil aanwezig. De ledenvergadering van deze vereniging gaat binnenkort ook beslissen over de aanleg van smash court banen. Tussen de beide verenigingen in Huizen bestaat een goede verstandhouding en men probeert elkaar waar mogelijk over en weer van dienst te zijn.

Van Coronel was daarentegen niemand bij de feestelijke opening aanwezig. Het is moeilijk in te schatten wat de aanleg van smash court banen bij de tennisverenigingen gaat betekenen voor het gebruik van de tennisbanen bij Coronel. Gunstig is het voor Coronel natuurlijk niet. Tot nu toe gingen veel leden van de beide verenigingen in de wintermaanden bij Coronel tennissen, omdat daar al langere tijd smash court banen aanwezig zijn. De kans is groot dat zij dit in de toekomst bij de eigen vereniging zullen blijven doen.

   

Recommended Posts