p1090797.jpg

Vandaag kwam de kolossale replica van de “Ark van Noach” onze haven in varen. Met uitzondering van de burgemeester (die belangrijke werkzaamheden elders had) was het volledige college aanwezig om de ark in Huizen te verwelkomen. Wij waren er als wethouders allemaal supertrots op dat Huizen is gekozen als nieuwe ligplaats voor dit enorme schip. Petra van Hartskamp, omdat hiermee de aandacht wordt gevestigd op het nautisch havenkwartier en de verdere ruimtelijke ontwikkelingen in onze haven. Liesbet Tijhaar, vanwege de culturele en educatieve aspecten van de ark. En ikzelf vanuit de aantrekkingskracht die de ark zal hebben op toeristische bezoeken aan Huizen.

Wie het schip ziet zal bijna niet kunnen geloven dat de ark uit de bijbel zelfs 2x zo groot is geweest. Deze replica van de ark is namelijk al zo groot, dat hij vandaag nog maar net onder de Hollandse brug door kon varen. Op eerdere plaatsen in Nederland trok de ark meer dan 50.000 bezoekers in enkele maanden tijd. Voor Huizen verwacht ik de komende maanden zelfs nog meer bezoekers, alleen al vanwege de centrale ligging van Huizen.

Bezoekers blijven gemiddeld zo’n 1 1/2 uur in de ark. Natuurlijk hoop ik dat al die bezoekers daarna ook de Huizer haven en het oude dorp van Huizen zullen waarderen en dat zij van daaruit ook verder onze prachtige regio Gooi en Vechtstreek in zullen trekken.

Zo maakt Huizen haar nieuwe slogan: “Haven van het Gooi!” met deze nieuwe toeristische trekpleister heel concreet!

Recommended Posts