Vandaag heb ik het informatiebord bij de opstapplaats van de fietsboot Eemlijn in gebruik genomen. Ik ben heel erg enthousiast over deze mooie voorziening voor Huizen. Na het verdwijnen van de Aqualiner naar Almere is dit nog de enige lijndienst die onze Huizer haven aandoet. Het vaarseizoen is van 15 april tot 15 oktober en in deze periode vaart de fietsboot Eemlijn iedere dinsdag, donderdag en zondag om 14.00 uur vanaf Huizen helemaal over de Eem naar Amersfoort.

 fietsboot eemlijn

Gezien het tijdstip van vertrek gaan de meeste mensen vanuit Huizen naar Eemdijk om daar met het pontje over te steken (niet op zondag!) naar de Theetuin in Eemnes en van daaruit weer verder terug te fietsen naar Huizen. Een leuke en sportieve middag, voor het hele gezin. Als de wind tegen zit, is een tour andersom natuurlijk ook mogelijk. Met de wind in de rug richting Eemdijk, om van daaruit met de boot weer terug naar Huizen te varen.

Andersom komen veel toeristen met de fietsboot naar Huizen, mooi op tijd voor een lunch in één van de restaurants van het Nautisch kwartier of in de Haven van Huizen, of (men is immers toch op de fiets!) voor een lunch in ons mooie oude dorp. Van daaruit kan men terugfietsen naar de eigen woonplaats.

Ook zonder fiets kan men op de fietsboot meevaren. Van Huizen naar Amersfoort over de Eem is een prachtige tocht. Terug zijn er voldoende mogelijkheden met het openbaar vervoer.

De fietsboot gaat vanuit Huizen (of op andere dagen vanuit Spakenburg) naar Eemdijk, Baarn, Soest en Amersfoort en al deze gemeenten hebben hun medewerking verleend aan een goede bewegwijzering en aan de plaatsing van dit mooie informatiebord bij de opstapplaats. Het Waterschap zorgt voor het onderhoud van het bord. Vanwege al die betrokkenen heeft het even geduurd voordat alles rond was, maar vandaag was dit het geval. De eerste fietsers vanuit Huizen mochten gratis mee vandaag en ondanks de wind waren er toch al een paar sportievelingen die deze uitdaging aangingen.

De fietsboot vervoert per jaar ca. 10.000 passagiers. Wat opvalt is dat tevredenheidsonderzoek een 8,9 opleverde en dat is echt bijzonder, omdat gemiddeld uit tevredenheidsonderzoeken het cijfer 7 komt. De boot wordt dus erg gewaardeerd. Des te belangrijker dat de fietsboot ook goed gevonden kan worden. Aan de vele actieve vrijwilligers die de fietsboot Eemlijn mogelijk maken zal dat niet liggen. Maar met de nieuwe bewegwijzering krijgen zij daarbij wel een steuntje in de rug.

Informatie over de fietsboot Eemlijn is te vinden op www.eemlijn.nl

Bellen kan ook, tijdens vaardagen: 06-51 94 22 79

Ik ga de fietsboot Eemlijn deze zomer zeker een keer proberen!

Recommended Posts