foto jeu de boules 2foto jeu de boules 1

In het Florapark in Huizen hebben buurtbewoners een jeu de boulesbaan gerealiseerd. Ze vonden een sponsor (de Alliantie) en ze organiseerden zelf het onderhoud. Nu kunnen buurtbewoners samen op een leuke manier met elkaar in contact zijn in het park en daarmee wordt de sociale cohesie in de wijk vergroot.

foto happen en trappen

Een week later vonden commerciële (horeca) partijen in onze regio elkaar en ontwikkelden ze een mooi sportief evenement: happen en trappen. Het is een fietstocht van ca. 50 km. door onze regio. Aanmelden en betalen (via iDeal) kan op www.happenentrappen.nl. De start is in Huizen, waar je koffie met gebak krijgt bij restaurant ‘de Haven van Huizen’ en waar ook de kaart en de vouchters worden uitgereikt. Na ca. 18 km. fietsen kom je aan in Muiden, waar je een voorgerecht eet. Daarna weer 6 km. fietsen naar Weesp voor de soep. Het hoofdgerecht is weer 12 km. verder, in Kortenhoef en daarna fiets je weer 12 km. naar Laren voor het desert. De tocht eindigt weer in Huizen, bij de Haven van Huizen, waar de geplastificeerde kaarten weer worden ingeleverd.

Als wethouder kan ik enorm genieten van burgerinitiatieven. Eén ding is namelijk zeker: ze zijn altijd succesvol, omdat ze niet door de overheid zijn bedacht of opgelegd, maar voortkomen uit particulier initiatief, waarbij er op voorhand meestal al veel draagvlak voor is. 

De komende jaren zullen we de tendens van de terugtrekkende overheid vaker gaan zien. Niet alleen om financiële redenen trekt de overheid zich terug, maar óók omdat de overheid zich steeds meer realiseert dat het elan voor een goede samenleving uit die samenleving zelf moet komen.

In Huizen mogen we ons gelukkig prijzen met burgers en ondernemers, die hun schouders nog ergens onder willen zetten. En als overheid hoef je daar dan vervolgens alleen nog maar de voorwaarden voor te scheppen.

 

 

Recommended Posts