Vandaag was het voor de 11e keer de Dag van de Mantelzorg, met als slogan “zorgen voor een ander is TOPsport!” Meer dan 200 Steunpunten Mantelzorg en andere organisaties die mantelzorgers ondersteunen, organiseren elk jaar op en rond 10 november activiteiten voor mantelzorgers. Het Regionaal Steunpunt Mantelzorg deed dit in het druk bezochte gebouw ’tVisnet aan de Ruyterstraat in Huizen.

Het thema van de 11e Dag van de Mantelzorg was: “zwaarbelaste mantelzorgers”. Dag in dag uit zorgen voor een ander is zwaar, soms té zwaar. Zo’n 200 duizend mantelzorgers in ons land voelen zich overbelast. In Huizen gaat het om zo’n 1900 mensen. 

Het is goed dat het Regionaal Steunpunt Mantelzorgers en alle andere organisaties die bij deze dag betrokken zijn de positie van mantelzorgers steeds weer op de politieke agenda weten te zetten. Mantelzorgers verdienen het om erkenning te krijgen en om de ondersteuning te krijgen die zij nodig hebben om hun vaak zo zware taak vol te kunnen houden.

 

Recommended Posts