Vandaag is het Noord Holland pad echt compleet. Ik ben destijds bij de feestelijke opening van dit lange afstands wandelpad geweest in den Oever en natuurlijk ook bij de afsluiting van de route in Huizen, maar ik hoorde toen al het gemopper van Texel, dat dit eiland toch echt ook nog bij Noord Holland hoort. De provincie Noord Holland heeft zich dit aangetrokken en vanaf vandaag loopt het Noord Holland pad dus officieel van Texel naar Huizen.

Zelf ben ik vandaag niet naar Texel afgereisd. Zondagochtend wil ik graag in de kerk doorbrengen en bovendien was het vandaag ook nog eens moederdag. Dan is een hele dag naar Texel toch een erg grote inbreuk op het prive leven. Maar ik moet bekennen dat ik daarover wel geaarzeld heb. Ik ben er vanuit mijn verantwoordelijkheid voor de portefeuilles toerisme, recreatie en sport namelijk wel heel erg trots op dat Huizen de plaats is waar vermoeide wandelaars vanuit heel Noord Holland (inclusief Texel!) hun eindbestemming vinden.

 

Recommended Posts