Het is in de afgelopen week erg rustig geweest op het gemeentehuis. Het is nu echt vakantietijd. Mijn agenda is op een enkele interne afspraak en een paar 50-jarige huwelijksjubilea na leeg. Tijd om eens wat zaken op te ruimen en om ook eens een paar informele gesprekken te voeren, waar normaal eigenlijk nooit tijd voor is. Toch zijn er ook wel een paar bijeenkomsten geweest, waar knopen zijn doorgehakt.

Zo hebben we bijvoorbeeld de kwartiermaker aangesteld, die de oprichting van een regionaal bureau voor toerisme/VVV/Itrovator zal gaan voorbereiden. Verwacht wordt dat hierover al in oktober tot besluitvorming kan worden  overgegaan en dat we per 1 januari 2010 ook daadwerkelijk kunnen starten. Dat zou betekenen dat we alle regionaal economische doelen voor deze periode hebben gerealiseerd: Innovatiecentra voor media, zorg en toerisme en de regionale samenwerking binnen het regionaal fonds voor bedrijventerreinen.

Tijdens de vakantieperiode gaan ook de bouwplannen van het gewestkantoor in Bussum gewoon door. In de afgelopen week werden de handtekeningen gezet onder de huurovereenkomst.

In Huizen gaan de voorbereidingen voor het vertrek van de HZ 108 ook door. Deze week hebben we besloten om nog een “fare-well” borrel te organiseren, voordat de HZ echt onze Huizer haven verlaat.

Maar over het algemeen is het gewoon rustig en kunnen we even ademhalen, voor de gewone dagelijkse hectiek rond de politieke besluitvorming weer losbarst.

 

Recommended Posts