Vandaag is Hennie van de Kamp in de gemeente Putten begraven. Ik heb het genoegen mogen ervaren om met haar samen te werken. Zij was directeur van Amaris voor Anker in Huizen en ze deed dit werk tot ze echt niet meer kon met een enorme gedrevenheid en een grote betrokkenheid bij de bewoners, de medewerkers en de vrijwilligers. Tijdens de laatste vergadering waarin ik haar meemaakte kon ze alleen nog maar fluisteren. Toch kwam ze, omdat ze het belangrijk vond om mee te denken bij de oprichting van een netwerk voor mantelzorgondersteuning in Huizen. Typisch Hennie.

Ik ken Hennie als de initiator van het mantelzorgsteunpunt Houvast, van de reorganisatie bij het christelijk maatschappelijk werk en van vele vernieuwingen in woonzorgcentrum Voor Anker en in de thuiszorg. Ze stond pal voor haar mensen en kwam regelmatig langs of ze belde me op als zij vond dat er vanuit de gemeente aandacht moest zijn voor de problematiek waar zij dagelijks mee te maken had. In het gemeentehuis stond ze bij de ambtenaren, maar zeker ook bij mij, hoog in aanzien. Dat kwam vooral doordat zij zo oprecht was. Er was nooit een verborgen agenda.

We zullen haar echt missen. Maar ik realiseer me dat het leven hier in Huizen gewoon doorgaat, terwijl de naaste familie vanaf nu dagelijks met dit gemis geconfronteerd zal worden.

Hennie is slechts 48 jaar geworden. Het afscheid kwam veel te vroeg. Ze wilde nog zoveel. Ze had nog zoveel plannen en ideeen. Maar haar gezondheid liet het niet meer toe. De laatste maanden zijn een enorme lijdensweg voor haar geweest, maar zij putte hoop uit haar geloof in God. De afscheidsdienst was indrukwekkend en stijlvol en het voelt goed dat we op zo’n waardige manier afscheid hebben kunnen nemen van deze bijzondere vrouw.   

 

Recommended Posts

1 Comment

  1. Geweldig fijn om dit te lezen, we hebben in Hennie een fijne directeur/ collega verloren.

    Harda Teeuwissen


Comments are closed for this article!