Vanaf deze week staan de Huizer botters vaak in mijn agenda. Vandaag hebben we ambtelijk overleg gehad over een mogelijke eigendomsoverdracht van de Huizer botters aan de stichting vrienden van de Huizer botters. Uit een eerder gemaakt rapport door “Leisure Result” over de marketing en promotie van de Huizer botters is duidelijk geworden dat Huizen eigenlijk de enige gemeente is die botters in eigendom heeft. Bij alle andere gemeenten waar botters een belangrijke rol speelden is de eigendom van de botters in handen van een stichting. Onze stichting “vrienden van de Huizer botter” doet feitelijk al bijna alle werkzaamheden die met onderhoud, gebruik en promotie van de botters verband houden. Als die stichting echter een subsidie wil aanvragen uit fondsen die zich met botterbehoud bezig houden, krijgen ze een negatief antwoord, omdat de eigendom bij de gemeente ligt en gemeenten niet voor sponsoring in aanmerking komen. Kortom, redenen genoeg om eens kritisch te kijken naar een mogelijke overdracht, waarbij uiteraard wel de garantie dient te bestaan dat de botters voor Huizen behouden blijven.

Zaterdag gaan mijn collega Petra van Hartskamp en ik per botter naar het havenfestival in Almere. We zien daarnaar uit, niet alleen vanwege het mooie concert dat we verwachten en de ontmoeting met onze overburen, maar ook vanwege de tocht ernaar toe. Het blijft een belevenis om op een botter mee te mogen varen. Alleen bij heel erge regen gaat de tocht niet door. Duimen dus…

Woensdag vertrekken we voor een paar dagen naar New York, waar we donderdag op de Huizer botter HZ 108 langs o.a. het vrijheidsbeeld zullen varen. Wat een belevenis zal dat worden. Ik zie het als een unieke kans, die de komende 300 jaar waarschijnlijk niet meer voor zal komen. Voor alle zekerheid zal ik nog maar even melden dat alle kosten (tickets, hotelkosten, verblijfskosten etc.) voor onze eigen prive-rekening zijn. Er is al genoeg discussie in het land over declaratiegedrag van bestuurders, dus het lijkt mij goed om hierover volstrekt duidelijk te zijn. Enige nadeel is dat we door dit evenement de Huizerdag en het voorproefje voor de Huizerdag moeten missen. Maar het blijft toch keuzes maken in het leven.

Huizen mag trots zijn op haar botters. Ik ben het in ieder geval! 

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.