We zouden haast vergeten dat Nederland nog niet zo lang geleden in de ban was van de Mexicaanse griep. Deze week werd ik daar weer aan herinnerd, door een Nieuwsbrief van de GHOR Gooi en Vechtstreek. Daarin werd bekend gemaakt dat zowel het onderzoeksinstituut NIVEL als het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) stellen dat de griepepidemie in Nederland voorbij is.  

In heel Nederland, zo ook in onze regio, zijn kinderen van 6 maanden t/m 5 jaar gevaccineerd en ook de huisgenoten van baby’s van 0-6 maanden. In totaal werd in onze regio 60% van de opgeroepen kinderen gevaccineerd en 51% van de huisgenoten. In Huizen liggen de cijfers ook zo ongeveer op dit gemiddelde. En dit ligt ook weer in lijn met de landelijke cijfers.

Op zaterdag 16 januari is er nog de gelegenheid om een tweede vaccinatie te halen, voor degenen die in december niet in de gelegenheid waren om de vaccinatie te halen of degenen die de eerste vaccinatie pas in de tweede ronde hebben gehaald. Meer informatie hierover is te vinden op www.ggdgooi.nl

 

 

Recommended Posts