Deze week was voor mij als sportwethouder een week waarin een paar heel bijzondere mijlpalen zijn gezet. In de eerste plaats was dat de officiële start van de renovatie van zwembad Sijsjesberg. Er zijn in tijden van bezuinigingen maar weinig gemeenten die een dergelijk project aandurven. In Huizen dus wel en dat getuigt toch van lef van onze voltallige gemeenteraad, die unaniem met de renovatie van Sijsjesberg heeft ingestemd. Hiermee kunnen we weer tientallen jaren vooruit met dit mooiste buitenbad van Nederland!

Ondertekening contracten renovatie Sijsjesberg
Ondertekening contracten renovatie Sijsjesberg

In de gemeenteraad werd donderdag  bovendien het principebesluit genomen voor de bouw van een sporthal in Huizen. Hier is wel tot het voorjaar van 2011 een voorbehoud gemaakt voor eventuele extra bezuinigingen die vanuit het Rijk op ons af kunnen komen, maar we kunnen nu wel aan de slag met de uitwerking van de plannen voor de nieuwe sporthal. Hiermee kunnen we voor de binnensportverenigingen in Huizen het ruimtegebrek dat er nu structureel is oplossen. Vooral voor de hockeyclub en de volleybalvereniging is dit van belang, omdat deze verenigingen nu niet of niet volledig in Huizen kunnen trainen en spelen. Maar ook andere sportverenigingen, zoals bijvoorbeeld de basketbalvereniging, zullen door meer ruimte hun groeiambities kunnen waarmaken. We moeten nog wel heel goed gaan kijken naar de precieze locatie waar de sporthal komt te staan, uiteraard in overleg met alle betrokkenen. Ook zal het huidige tekort aan trainingsruimte bij HSV de Zuidvogels integraal moeten worden meegenomen. Een mooie uitdaging!

Recommended Posts