In de vorige collegeperiode heb ik vier jaar als gewestgedelegeerde economie en werk nauw samengewerkt met CDA gedeputeerde Jaap Bond. Hij is nu ook weer lijsttrekker van het CDA in Noord Holland. Misschien kent u hem nog van onderstaande foto, waar hij als eerste Volendammer persoonlijk “Vriend van de Huizer botters” werd.

Foto: Met Jaap Bond

U voelt hem al aankomen, ik ga gewoon een stemadvies geven voor de provinciale statenverkiezingen in de komende week! Natuurlijk is dit advies niet bedoeld voor mensen die hun keuze al lang hebben gemaakt. Het gaat juist om mensen zoals u, die dit nog niet hebben gedaan, misschien omdat de verkiezingen van de provinciale staten voor uw gevoel wat ver van u af staan. Misschien was u zelfs niet van plan om te gaan stemmen de komende week. Dat zou echt heel jammer zijn, want de provincie is voor ons allemaal van belang. Daarom wil ik een oproep doen om vooral tóch te gaan stemmen. En met een stem op Jaap Bond weet u in ieder geval zeker dat uw stem gaat naar iemand die zich met hart en ziel ingezet heeft én zich in zal blijven zetten voor een duurzame economische groei in onze regio Gooi en Vechtstreek. Dat heeft Jaap Bond namelijk echt bewezen!

Ik zal proberen om in een paar zinnen uit te leggen wat Jaap Bond voor Huizen en voor de Gooi en Vechtstreek heeft betekend.

Het programma ‘Innovatieve Verbindingen’ leverde in de Gooi- en Vechtstreek een belangrijke bijdrage aan versterking van de regionale economie. Naast extra persoonlijke aandacht van Jaap Bond regelde hij ook voldoende geld (ruim 2 miljoen euro vanuit de provincie!)  voor dit programma. 

Een eerste speerpunt in het programma was de versterking van de economische kant van de zorgsector (o.a. ontwikkeling van innovatieve methoden om de vergrijzing op te vangen met minder arbeidskrachten in de zorg). Een tweede speerpunt was het toerisme. Jaap Bond gaf tal van nieuwe impulsen in de voor onze regio zo belangrijke toeristische sector. Belangrijk daarin is ook de infrastructuur, zoals de fiets- wandel- en kanoroutes. Ook in onze regio hebben wij dankzij de provincie een aansluiting op het landelijk dekkende fietsknooppuntennetwerk. Goed voor een verbinding tussen onze mooie Gooise dorpskernen. En Huizen is zelfs eindpunt (én beginpunt) geworden van het Noord-Hollandpad, een lange afstandswandeling door de hele provincie. Het spreekt voor zich dat wandelaars en fietsers zeer gewaardeerde gasten zijn in onze gemeente.  Het derde speerpunt is de verdere innovatie in de mediasector. Dit lijkt misschien een “Hilversumse aangelegenheid”, maar laten we niet vergeten hoeveel Huizer inwoners ook in de mediasector werkzaam zijn. Speciaal wil ik hier ook het project ‘Dutch Media Hub’ melden. Jaap Bond heeft zich enorm ingespannen om dit project naar onze regio te krijgen en dat is gelukt! Zoals de haven van Rotterdam dé toegangspoort is voor goederen naar Europa, zo zal onze regio straks dankzij deze inspanning dé digitale toegangspoort naar Europa worden. Bij verdere uitwerking van dit project zal een omzetstijging tussen 100 en 500 miljoen euro behaald worden, waar het bedrijfsleven in onze regio uiteraard ook fors van mee zal profiteren. Ook voor Huizen betekent dit alles uiteraard veel nieuwe werkgelegenheid!

Mijn advies is dus: Stem op Jaap Bond (CDA)

Stemt u liever op een vrouw?

Dan heeft het CDA Noord Holland ook zeker een goede kandidaat voor u. Het Huizer CDA vrouwenberaad hoopt dat Ciel Stevens (de nummer 3 op de CDA kandidatenlijst) héél veel stemmen uit Huizen zal gaan krijgen. Via een e-mail actie proberen de Huizer CDA vrouwen kiezers voor haar te interesseren. Ik doe daar ook heel graag aan mee, zeker nu ik haar ook persoonlijk heb leren kennen als een bijzonder belangstellend en hartelijk persoon, die haar oren en ogen goed te kost geeft en ook graag daadkracht toont.

Foto: Ciel Stevens (op de foto rechts) op werkbezoek in Huizen

Ciel Stevens-Meewis is 38 jaar, getrouwd en moeder van 4 kinderen. Een vrouw zoals u en ik. Met twee benen in de maatschappij, maar ook actief in haar gezin en in het vrijwilligerswerk. Ciel werkt bij de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen als plaatsvervangend directeur. Daarnaast is zij voorzitter van de Stichting Openluchtscholen met 2 basisscholen in Amsterdam-Zuid.  Ciel zet zich in onze provincie in voor een veilige en gezonde omgeving voor toekomstige generaties. Kernpunten waar ze voor staat: de economische ontwikkeling in Noord-Holland moet doorgaan, de bereikbaarheid moet verbeterd worden, de woningbouw moet aansluiten bij de mensen die er gebruik van maken en kinderen moeten in hun eigen omgeving onbezorgd buiten kunnen spelen.

Een stem op het CDA (of u nu een man of een vrouw kiest) is in ieder geval altijd een stem voor:

  • Betere bereikbaarheid
  • Economische groei
  • Duurzaamheid én
  • Respect in de samenleving

Wij hebben als CDA,  juist in deze politiek complexe tijden, uw steun meer dan ooit hard nodig, óók in de provincie. Ik hoop u met bovenstaande twee fantastische kandidaten enthousiast te hebben gemaakt om in ieder geval te gaan stemmen.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.