Je moet er even doorheen kijken…

“Je moet er even doorheen kijken” zeiden ambtenaren gisteren tegen mij tijdens het werkbezoek van de gemeenteraad aan het zwembad Sijsjesberg. Nou, dat kost enige fantasie, maar na wat toelichting durf ik daar toch wel in te geloven. De naden bijvoorbeeld, die nu nog in de wanden van het zwembad te zien zijn, zullen straks helemaal verdwenen zijn. De zandhopen verdwijnen en wat nu nog zanderige bouwgrond is, zal straks bedekt zijn met groene graszoden. Alleen al voor het opnieuw bestraten worden ca. 40 mensen ingezet, die in één keer door zullen werken om de boel weer dicht te krijgen. Kortom, het gaat allemaal mooi worden in Sijsjesberg.

Goede opkomst van raadsleden, die interesse tonen voor de voortgang van de renovatie van Sijsjesberg

Natuurlijk ook veel CDA fractieleden aanwezig. Ik had het niet anders verwacht!

Er moet nog heel wat gebeuren voor 1 mei!

Natuurlijk vraagt iedere journalist aan mij of het wel op tijd af is en of het financieel binnen de planning blijft. En dan kan ik steeds een beetje trots zeggen dat dit het geval is. De werkzaamheden liggen op de dag nauwkeurig op schema, want het oponthoud door de paar dagen vorst die we hebben gehad is al weer ingelopen. We hebben hier en daar een kleine tegenvaller gehad (zo bleek bij de uitbreiding van het zwembad met een springkuil dat net op die plek een rioolbuis liep) maar ook af en toe een meevaller (zoals bijvoorbeeld een financiële meevaller in de kosten voor de fietsenstalling, die desondanks erg mooi wordt, passend in de omgeving en van duurzaam materiaal).

Ik mag mij als verantwoordelijk wethouder gelukkig prijzen met een uitstekend gemeentelijk projectteam, dat intensief en ook constructief samenwerkt om de ronovatie van Sijsjesberg tot een goed einde te brengen. Ik zet ze hier dus maar even in het zonnetje:

 

V.l.n.r.: Erik Oldenzeel (beheerder Sijsjesberg); Lizzy Mercx (beleidsambtenaar sport en recreatie); Hans de Bruijn (financieel  projectmanagement) en Bert Bannink (projectleider renovatie Sijsjesberg).
Het nieuwe centrale gebouw, waar behalve toezicht en EHBO ook extra toiletten en een horecavoorziening in komen.

En dit wordt dus het nieuwe peuterbad. Het blauwe gedeelte blijft en wordt ‘spraypark’.
En tenslotte nog een foto van het ‘instructiebad’, dat nu niet meer in het midden het diepste punt heeft, maar aan de kant waar straks de familieglijbaan komt te staan. Ik denk dat die heel veel gebruikt zal gaan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *