Op een heerlijke zonnige zaterdag mocht ik als wethouder van sport en recreatie drie feestelijke openingshandelingen verrichten.

De eerste was de opening van het vaarseizoen bij de ‘Zeetak’ van Flevo scouting om 13.15 uur.  Een gezellige boel, met heel veel kinderen en minstens zoveel pannekoeken. De boot die ik te water moest laten bleef even hangen, maar één van de scouts had een scherp zakmes bij zich waarmee het touw los kon worden gesneden, dus alles kwam toch nog goed.

Om 14.00 uur moest ik aanwezig zijn bij SV Huizen, voor de officiële opening van de nieuwe tribune en de ‘gedraaide’ velden. Het is heel mooi geworden bij SV Huizen. Het heeft veel voeten in de aarde gehad, maar de accommodatie is nu optimaal ingericht, zodat ook echt ieder stukje grond kan worden benut voor het voetballen. Geheel tot mijn verrassing was voor de officiële opening een hoogwerker besteld, dus voor ik er erg in had zweefde ik hoog boven de velden. Ik kon het niet laten om snel even wat foto’s van het mooie uitzicht te maken.

Gelukkig heb ik geen last van hoogtevrees, dus het was voor mij vooral een mooi avontuur, passend bij een club als SV Huizen, die nog steeds voor de grote hoogten gaat!

De wedstrijd die volgde kon ik helaas niet bijwonen, want om 14.45 uur was de opening van het vernieuwde clubgebouw van de Activiteiten Vereniging Oude Haven (AVOH) gepland. Ook een heel feestelijke gebeurtenis, compeet met champagne en heerlijke hapjes. De gemeente heeft na uitvoerig overleg met de AVOH besloten om de erfpacht weer voor 25 jaar te verlengen, omdat we deze vereniging graag in de oude haven behouden. Commerciële partijen in de haven zijn nuttig en nodig om de Huizer haven meer aanzien te geven, maar verenigingen zijn daarop een welkome aanvulling. Door duidelijkheid over de erfpacht werd de vereniging dan ook in staat gesteld om te investeren in hun clubgebouw en het resultaat (mede dankzij de aannemer/lid AVOH Maurice de Jonge en de vele vrijwilligers die hun handen uit de mouwen hebben gestoken) mag er dan ook zijn.

Kortom: een heel feestelijke dag voor Huizen!

Recommended Posts