Bijna dagelijks vragen mensen mij of Sijsjesberg nog op schema ligt. Iedereen lijkt te popelen om te gaan zwemmen. Tot nu toe was steeds mijn antwoord dat we volgens de planning in de derde week van mei open zouden gaan. Gisteren leek even een kink in de kabel te komen. Hoewel de oplevering van het vernieuwde Sijsjesberg volgens planning verloopt en het zwembad dus ook, zoals beloofd, in de derde week van mei de poort kan openen, is er een probleem met het gras. De graszoden die gisteren zijn gelegd moeten twee weken met rust gelaten worden.

Nu heeft Sijsjesberg nog een behoorlijk stuk ligweides waar het oorspronkelijke gras nog ligt, maar toch is ongeveer de helft van het gras nieuw. Als we bedenken dat er bij mooi weer ongeveer 2500 mensen in het zwembad kunnen, dan zouden dit er nu dus nog ongeveer 1250 kunnen zijn. Bij wat minder mooi weer hoeft dit geen probleem op te leveren. Maar hoe houden we het beheersbaar als het prachtig weer wordt en de mensen Sijsjesberg binnenstromen? We kunnen dan immers niet aan de poort zomaar 1250 mensen weer terugsturen? En als dit lastig blijkt, hoe houden we de mensen dan van het nieuwe gras af? Het te vroeg betreden van het nieuwe gras kan namelijk een enorme schadepost opleveren.

Na rijp beraad hebben we de volgende oplossing bedacht.

Het zwembad gaat op 21 mei gewoon open. Beloofd is beloofd. Maar de eerste week is die openstelling er alleen voor de ongeveer 1700 abonnementshouders. Zij hebben immers ook al voor het gebruik van het zwembad in deze periode betaald en kunnen nu haast niet wachten om baantjes te komen trekken!  Het diepe bad en het instructiebad zijn voor hen geopend en van het achterste gedeelte van de ligweiden kan gebruik worden gemaakt. De rest van de ligweiden wordt afgezet. Ook het peuterbad is nog niet te gebruiken. De coatinglaag daarvan moet nog een week uitharden. Abonnementshouders met kinderen kunnen natuurlijk al wel genieten van de nieuwe familieglijbaan!

De mensen die voor een dagje naar Sijsjesberg willen komen en dus een los kaartje willen kopen, zijn 1 week later welkom, dus vanaf 28 mei, als het gras voldoende vast ligt.

Het zal de eerste weken voor het personeel van Sijsjesberg, maar ook voor de bezoekers, best even wennen zijn in het nieuwe zwembad, maar ik reken erop dat mensen er begrip voor zullen hebben dat alles nog een beetje op zijn plek moet vallen. Hoewel er nu nog volop gewerkt wordt, ziet het zwembad er nu al fantastisch uit en dat maakt straks alles meer dan goed!

Het bad wordt gevuld met water (10 mei 2011)

 

In hoog tempo worden de grasmatten gelegd (10 mei 2011)

Recommended Posts

1 Comment

  1. Als abonnementshouder (voor het hele jaar, ’s zomers Sijsjesberg, rest van het jaar De Meent) en actieve ’s ochtends vroeg zwemmer kan ik bijna niet meer wachten! Het ziet er prachtig uit. Dat wordt genieten!


Comments are closed for this article!