Vandaag hebben we als college van B&W ingestemd met de nieuwbouw van een sporthal in combinatie met een nieuwe verenigingsaccommodatie voor voetbalvereniging s.v. Huizen. Een belangrijke stap vooruit in een complex dossier, waar heel hard aan is gewerkt door de besturen van alle belanghebbende sportverenigingen en door het gemeentelijke projectteam, waar ook de voorzitter van het sportplatform aan toegevoegd is. Juist die samenwerking tussen gemeente, sportverenigingen en sportplatform is mijns inziens de basis voor het succes. In betrekkelijk korte tijd zijn we er met elkaar in geslaagd om een compleet en goed onderbouwd voorstel te doen.

De sporthal wordt gebouwd op de plek van de huidige kantine en kleedkamers van voetbalclub s.v. Huizen. De hoofdgebruikers van de nieuwe sporthal zijn Basketballvereniging Quick Runners, de Huizer Hockey Club en de Mulock Houwerschool. Uiterlijk augustus 2014 wordt de nieuwe sporthal opgeleverd.

Het college heeft ook ingestemd met de plaatsing van een tijdelijke demontabele sporthal en de aanleg van parkeerplaatsen op het huidige veld 2 van s.v. Huizen. De tijdelijke sporthal wordt twee zaalseizoenen (2012-2013 en 2013-2014) gebruikt door de Mulock Houwerschool en de Huizer Hockey Club. Met name voor de Huizer Hockeyclub vind ik dit van belang, omdat het voor hen steeds moeilijker wordt om zaalruimte buiten Huizen te huren.

Dit najaar wordt op veld 2 van s.v. Huizen alvast een extra parkeerterrein aangelegd. Hierdoor is er voldoende parkeergelegenheid op de Wolfskamer. Als de bouw van de sporthal en de verenigingsaccommodatie is gerealiseerd wordt het bestaande parkeerterrein bij s.v. Huizen, de Skiclub en The Pride aangepast. Dit terrein krijgt een groenere uitstraling en vormt hierdoor een geheel met het extra parkeerterrein dat dit jaar wordt aangelegd.

In verband met de bouw van de sporthal vervalt veld 2 van s.v. Huizen. Als compensatie worden twee kunstgrasvelden aangelegd, een voor s.v. Huizen en een voor HSV De Zuidvogels. Beide verenigingen hebben ervoor gekozen om de hoofdvelden om te bouwen tot kunstgrasveld. Tijdens de zomerstop van 2012 worden de velden aangelegd.

Op 26 april besluit de gemeenteraad over de voorstellen.

Recommended Posts