Vandaag ben ik voor het laatst aan het werk bij de Nierstichting. Ik eet een boterham mee in de kantine. Het is een raar idee dat het nu de laatste keer is dat ik hier met mijn Nierstichting collega’s zit. Ik maak mijn bureau leeg, loop de inhoud van de kasten nog na en schrijf een overdrachtsdossier voor Tom Oostrom, mijn opvolger. Het is echt definitief als ik om 15.30 uur de deur achter me dicht trek.

Om 16.00 uur word ik met Frank en Jorn verwacht op de Loosdrechtsedijk. Voor een barbecue, wordt me gezegd. Maar dan blijkt er een heel programma te zijn, waaraan alle collega’s hun aandeel hebben. Ik word geprezen en geplaagd, met gedichten, kadootjes, zelfgemaakte kunstwerken, woordspelingen en zelfs een rap. En dan komt er ook nog een lied, met Paul Beerkens achter de piano en het managementteam als achtergrondkoortje, waarbij in het refrein met lange uithalen door iedereen “Janny, we houden van jou” wordt gezongen. Het doet me meer dan ik had verwacht. Al die mensen die om mij heen zitten, zijn me zo dierbaar geworden in die zeven jaar dat ik bij de Nierstichting heb gewerkt. Veel van hen heb ik zien groeien in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Samen hebben we de Nierstichting gemaakt tot wat het nu is: een krachtige maatschappelijke organisatie, die noden van nierpatienten kent en daar ook met veel succes wat aan doet. Die sprankelende organisatie, met bevlogen mensen, die midden in de samenleving staat, zal ik dit ooit ook in Huizen bereiken? 

Er is nauwelijks tijd voor mijmeringen, want om 20.00 uur word ik in de commissie WMO en Financien verwacht. Daar bespreken we de stand van zaken met betrekking tot de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en ook de voorjaarsnota staat op de agenda. Naast me en tegenover me zitten ambtenaren die zich op de afdelingen Welzijn en Sociale Zaken met maatschappelijke ondersteuning bezig houden en ambtenaren die op de afdeling Financien werken. Zij presenteren met veel enthousiasme de plannen tot nu toe. Ze weten op iedere vraag een antwoord. Ze knikken me vanaf de zijlijn bemoedigend toe als ik op de wat meer politieke vragen reageer. Wauw, ik ben trots op deze mensen! Dit is nu mijn nieuwe omgeving. Hier ga ik verder.

Recommended Posts

7 Comments

 1. Janny,
  Ik heb nu voor het eerst je weblog bezocht en gelezen.
  Leuk en goed! Ik kom regelmatig terug.

  Groet,
  Kees

 2. Beste mevrouw Janny,

  Misschien toch eens goed U te bezinnen over de meerwaarde die de Nierstichting heeft voor de nierpatient van NU. Door foute inspanningen van de Nierstichting bleef de wachtlijst voor donornieren een dodenlijst voor 200 patienten per jaar. Bepaald geen toevallige verkeersslachtoffers.
  Klikt U onze website eens aan.

  Met groet van
  Job te Pas
  Nierpatientencollectief “Nieuwe Nier NU”

 3. Wist u dat de helft van de jaar-inkomsten uit de collectebus van de Nierstichting op gaat aan het jaarsalaris van haar voorzitter, de heer Paul Beerkens. En ook de andere helft komt niet ten goede aan de Nierpatient van NU. Het is vandaag Allerzielen. Duizenden onnodige doden van de wachtlijst voor donornieren knekelen vandaag van woede over deze man en zijn Nierstichting. Maar ook over het beleid van diens maat “voor de nierpatient”, de heer Ab Klink. Denkt U daar eens over na.
  Het Nierpatientencollectief »Nieuwe Nier NU« doet dat al langer.
  Weg met deze tuinlieden van de dodenakker voor de nierpatient!
  Met groet van
  Nierpatientencollectief “Nieuwe Nier NU”

 4. Geachte heer te Pas,

  Ik zou het op prijs stellen als u mijn weblog niet langer misbruikt om ongefundeerde kritiek op de Nierstichting en op de persoon van Paul Beerkens te uiten. Dit is namelijk niet alleen schadelijk voor de goede naam van de Nierstichting, maar ook voor de vele nierpatienten die door de Nierstichting worden geholpen.
  Ik heb lang genoeg bij de Nierstichting gewerkt (was tot mei 2006 verantwoordelijk voor het subsidiebeleid) om te weten dat de informatie die u via mijn weblog verstrekt pertinent onjuist is. De Nierstichting (en zeker ook de heer Beerkens persoonlijk) zet zich al jaren in voor het verbeteren van de kwaliteit van leven voor Nierpatienten, o.a. door middel van individuele subsidies aan nierpatienten, projecten ter verbetering van de kwaliteit van de dialysezorg, financiele steun aan de Nierpatientenvereniging Nederland, innovatief en voor nierpatienten baanbrekend wetenschappelijk onderzoek en een beter wettelijk systeem voor orgaandonatie (inderdaad tot nu toe helaas niet door minister Klink overgenomen).
  U doet er mijns inziens goed aan om eens een gesprek aan te gaan met de heer Beerkens, of met Tom Oostrom, mijn opvolger bij de Nierstichting, zodat aan de hand van de cijfers, die overigens ook publiek toegankelijk zijn, opheldering kan worden gegeven over het werk van de Nierstichting en het zeer lage percentage van de uit donaties verkregen financiele middelen dat gebruikt wordt voor salariskosten van medewerkers van de Nierstichting. De open cultuur van de Nierstichting kennend, staat men daar zeker voor open. Welllicht kunnen middels een dergelijk gesprek ook eventuele frustraties aan uw kant worden weggenomen.

  Met vriendelijke groet,
  Janny Bakker

 5. Geachte mevrouw Bakker,

  U doet er goed aan de jaarverslagen van de Nierstichting eens te lezen, de vergaderingen van haar NVN te bezoeken en haar informatiestroom te onderzoeken. Dan zult U zien dat noch in mijn reacties, noch in onze site één woord gelogen is. Maar de vorm is voor beleidsmakers of liever “beleid-omzeilers” niet prettig.

  Wij zijn dan ook een boos nierpatientencollectief, boos over en bang voor al die wachtlijstdoden. Dus vooral boos op de directeur van de Nierstichting die hoofdzakelijk hard werkt voor de geldmachine die Nierstichting heet en niet voor de nierpatient van NU. Ministers komen en gaan, maar de heer Paul Beerkens heeft al minstens 1400 wachtlijstdoden zien passeren. En diens beloning achten wij alleen passend zogauw door diens toedoen de wachtlijst verdwijnt.

  We hebben overigens duidelijke indicaties dat zonder ons hinderlijk volgen het begrip “luchtbrug” niet was gevallen. Tot voor kort nog taboe. Het is nog wachten op de uitvoering. Als U in onze site doorklikt naar ons YouTube-lied dan komt U daar een reactie tegen van ene Caroline Beerkens. Nog zo’n indicatie voor onze invloed.

  Maar we zijn pas tevreden als de wachtlijst op nul staat. Maar dan moet er eerst nog een en ander worden opgeruimd. Vooral in de sectie vooroordelen, onwil en vlucht in zaken waar de nierpatient van NU niets aan heeft.

  En gesprekken in Bussum hebben niets opgeleverd.

  Namens »Nieuwe Nier Nu« ,met groet van

  Job te Pas

 6. HEEEEY!! als we daar niet dhr. Job te pas hebben.

  Ik zie dat u webblogs, online artikelen en elk andere mogelijkheid aanneemt die u de kans geeft de nierstichitng zwart te maken. Ik zou u graag op wijzen iets te gaan doen voor de nierpatienten van NU inplaats van negetieve publiciteit verspreiden.

  Mensen met een nieraandoening hebben NU hulp nodig bij het overleven en de nierstichting helpt ze daar NU bij ipv. op blogs uw organisatie te belemmeren.

  Nogmaals vriendelijke groeten,

  Lelouch

 7. Zeer magere argumenten om een dierenasiel Crailo die
  25 jaar zeer uitgebreide opvang in het gooi en omstreken met professionele zorg en passie alle gemeenten heeft geholpen
  Janny Bakker laat vooral de dieren vallen als een baksteen !!

  Voor de verkiezingen was er nog sprake van nieuwbouw in Hilversum en na de verkiezingen heeft madam eigen plan doorgedrukt!!!

  Janny Bakker doet aan vriendjes politiek en geeft hiermee een zeer slecht voorbeeld aan de burger om ondanks de sterke argumenten van de burgers die madam haar salaris betalen toch haar politieke zin doordrijft en tegen alle goed onderbouwde argumenten in toch de dieren in kou laat staan!!!

  Welke welzijn ? gaat het om de dieren of de portemonnee van eigen vrienden ?!!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.