Deze week was er vanaf de Huizerdag tot aan het vuurwerk van vanavond feest in Huizen. We hebben daar ook als Collegeleden volop van mogen meegenieten. Het weer was natuurlijk voor deze week fantastisch. Maar het zijn toch vooral de vele vrijwilligers die zo’n mooi feest mogelijk hebben gemaakt.  

Op de Huizerdag ben ik, na alle formaliteiten rond de opening en een wandeling langs de vele kraampjes, naar de brandweer geweest. Het programma was ongelofelijk goed verzorgd. Jorn haalde daar zelfs zijn “brandweerdiploma”, dat een paar dagen later keurig getypt in onze brievenbus zat. Als dit geen jonge vrijwilligers bij de brandweer gaat opleveren, dan weet ik het niet meer. Natuurlijk ook nog even gekeken bij Panna Knock Out en na de welverdiende maaltijd voor de vele vrijwilligers van de Huizerdag nog even heerlijk meegedeind op de muziek van Andre Hazes op Plein 2000. Wat een fantastische dag!

Maar daarmee was de feestweek nog niet ten einde. Het was bijna onmogelijk om aan alle activiteiten mee te doen. Zelf heb ik erg genoten van de films over het oude Huizen, die in Cinema de Graaf werden vertoond. Nooit geweten dat de Huizers van kort na de oorlog toen al van die feestbeesten waren zeg! 

Een absoluut hoogtepunt vond ik ook de botterwedstrijden op vrijdagmiddag. Wij deden als College ook mee op een botter en werden zelfs vierde! De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat dit niet dankzij mij was. Ik ben echt onder de indruk van de kracht die je nodig hebt om met een botter te kunnen zeilen. Een eigenschap waar ik helaas niet over beschik, in tegenstelling overigens tot mijn collega Petra van Hartskamp, die zich ontpopte als een uitstekend fokmaatje. Na afloop van de wedstrijd werden we ook nog eens verrast met een stukje varen op een boot van de Huizer reddingsbrigade. Dat is wel even wat anders dan een botter hoor! Wat een snelheid!

Het South Sea Jazz festival op vrijdagavond was ook weer zo’n hoogtepunt. Het was heerlijk om buiten te zitten praten, met de jazzy muziek op de achtergrond. Frans Willem van Gils verraste ons met zijn optreden achter het Hammond orgel. Wel leuk toch, zo’n dynamische burgemeester?  

En dan vandaag de havendag, met al die informatieve kraampjes van heel veel goede doelen en ook hier weer veel enthousiaste vrijwilligers. De klederdrachtgroep liep rond, alsof de tijd even heeft stilgestaan. Er was muziek, er waren demonstraties van de reddingsbrigade, er kon met de botter worden gevaren en nog veel meer. Een prima promotie van de mogelijkheden van onze Huizer haven!

Straks nog het vuurwerk en dan zit de Huizer feestweek er weer op. Het was onvergetelijk. Dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen.

Recommended Posts