Vandaag was het weer zover: de dag van het vrijwilligerswerk, oftewel: MADD!

Voor onze fractievoorzitter Bert Rebel, raadslid Kees de Kok en mijzelf begon deze dag met een bijeenkomst van het CDA Noord Holland rond het thema “Europa” in Akersloot. Hoewel er vanwege MADD veel afmeldingen waren (veel CDA-ers waren al vroeg met vrijwilligersactiviteiten begonnen) was er toch een goede opkomst en een levendige discussie met CDA-ers uit het Europees Parlement, de Tweede Kamer en de Provincie.

Om 13.30 uur waren we weer terug in Huizen, net op tijd, want om 14 uur hadden we als Huizer CDA-ers in het kader van MADD afgesproken bij Visio. Bij Visio zijn dagelijks begeleiders, maar ook vrijwilligers actief om de bewoners te ondersteunen. Vandaag wilden wij die begeleiders en vrijwilligers eens ontlasten en zo gingen we dan ook even later in optocht op stap, ieder arm in arm met een bewoner van Visio.  

Ik heb echt enorm genoten van de gesprekken met mijn wandelmaatje. Het plakje kaas dat hij mocht proeven op de markt kwam daarin voortdurend terug, alsof dat toch wel een enorm avontuur was geweest. Wat is het knap om zo te kunnen genieten van kleine dingen. Daar kunnen wij veel van leren. Echt waar: voor een betrekkelijk kleine moeite krijg je onverwacht zoveel terug. Vrijwilligerswerk is niet alleen maar zwaar. Het loont ook echt!

Na de wandeling ben ik toch nog even gaan helpen bij de boekenmarkt in De Engel. Ook daar waren veel vrijwilligers belangeloos in de weer. Ook in het Visnet was vandaag een boekenmarkt/rommelmarkt, waar heel veel vrijwilligers aan hebben meegeholpen.

Kortom: Huizen was vandaag weer bruisend van het vrijwilligerswerk. Daar is onze gemeente traditioneel al sterk in, maar ook de jongere generatie gaat hiermee door. Vrijwilligers maken het verschil, ook vandaag, in “Make A Difference Day”. Het was fantastisch om in een gevoel van saamhorigheid weer even onderdeel van al dat vrijwilligerswerk te mogen zijn.        

Recommended Posts