Deze weken is het feest in Huizen. Dat begon al afgelopen vrijdag, met het “voorproefje” voor de Huizer dag op het oude raadhuisplein. Hoewel er nog veel meer mensen bijgekund hadden, was het toch gezellig druk. Ik liep er weer oude kennissen tegen het lijf. De wijn was heerlijk en de Huizer kaas en de pizzapunten deden het daar prima bij. Het plein was even de gezellige ontmoetingsplek in ons dorp, die we zo graag willen hebben.

Zaterdag was er de Huizerdag. Ook weer zo’n hoogtepunt voor alle Huizers. Door de druilerige regen in de ochtend kwam de drukte laat op gang, maar ’s middags was het echt super! Zelf heb ik zelfs nog hoog in de lucht op een fiets gezeten, maar door alle inspanningen van het fietsen heb ik nauwelijks om me heen gekeken. De herkansing was er door het beklimmen van de toren van de oude kerk. Ik kan het nu wel bekennen: na al die jaren in Huizen, waar ik geboren en getogen ben, stond ik zaterdag voor het eerst op die toren. Het uitzicht is echt fantastisch. Wat me opviel was hoe groen Huizen eigenlijk is. Kijkend in de richting van Bussum en Naarden zie je zelfs vrijwel geen bebouwing. Wat hebben we toch een heerlijk dorp om in te wonen!

Deze week staan nog het south sea jazz festival (vrijdag) en de taeje bokkesrace (zaterdag) op het programma. En zo groeien de evenementen in deze periode langzaam toe naar een echte Huizer feestweek, met een (boven) regionale uitstraling. Aan het bestuur van de Stichting Actief Huizen, met wie ik daar in de afgelopen week over in gesprek was, zal het niet liggen. Sterker nog, ook in het voorjaar wil deze Stichting een bruisend evenement in Huizen, dat vanuit de hele regio bezoekers trekt.

Regionaal werkt het Gewest Gooi en Vechtstreek in het kader van het programma “innovatieve verbindingen in de Noordvleugel” aan de toeristische promotie en marketing van de regio. In dat kader wordt ook toegewerkt naar een regionale evenementenagenda, waarbinnen de negen gewestgemeenten hun grote toeristische evenementen met (boven)regionale uitstraling op elkaar kunnen afstemmen. Vanwege de ambitie van de SAH heb ik Huizen vandaag met trots al vast voor twee grote evenementen aangemeld!

Recommended Posts