Gisteren hebben we een akkoord bereikt tussen de besturen van de kinderboerderij en de stichting energiebesparing over de toekomstige samenwerking. Er komt 1 stichting (statuten kinderboerderij worden hierop aangepast) die zowel de kinderboerderij gaat beheren als het natuur en milieu educatief centrum de Ruif. De nieuwe stichting gaat ook onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor gebruik van de accommodatie voor o.a. verstandelijk gehandicapte kinderen, kinderen met gedragsproblemen etc. (zorgboerderij).

De stichting gaat bestaan uit de huidige voorzitter en penningmeester van de kinderboerderij, de voorzitter van de SEH en een onafhankelijk voorzitter, die door beide partijen wordt gerespecteerd. Er blijft vooralsnog een vacature voor secretaris in het bestuur.

Myra Buursema krijgt een adviserende rol tbv het bestuur m.b.t. de kinderboerderij. Ook Jacob Bos (de huidige beheerder van de Ruif) krijgt een adviserende functie, met name op het gebied van NME en zorgboerderij.

Sonja Buursema (huidige beheerder van de kinderboerderij) wordt onder het nieuwe bestuur beheerder van de kinderboerderij en de Ruif. Het streven is om haar ook verantwoordelijk te maken voor activiteiten op het gebied van natuur en milieu educatie (NME) in de Ruif. De komende tijd gaat zij zich, gesteund door het nieuwe bestuur, verder scholen op het gebied van NME activiteiten.

Er zal zeker de komende tijd in het nieuwe bestuur verder geinvesteerd moeten worden in wederzijds vertrouwen en er zijn ook nog detailkwesties die opgelost moeten worden, maar de eerste belangrijke stappen zijn nu gezet. Vandaag hebben we gezamenlijk een persverklaring afgelegd.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.