Afgelopen week heb ik mijn wethouderscursus afgerond. Ik mag me nu een volleerd wethouder noemen. De laatste module ging vooral over omgaan met de media. Dat journalisten ook gewoon maar mensen zijn vermoedde ik al, maar al oefenend het blijkt toch wel lastig om in hun huid te kruipen en te begrijpen dat ze eigenlijk alleen maar zo snel mogelijk nieuws willen horen, zonder al te veel inhoudelijke verhalen en achtergronden eromheen, die we nu juist als wethouders vaak zo belangrijk vinden. 

Ik heb ook kennis gemaakt met nieuwe media, waar ik wel eens van gehoord had, maar waarvan ik eigenlijk geen idee had hoe ik die zou kunnen gebruiken om wat ik dagelijks uitspook nog beter onder het voetlicht van onze Huizer samenleving te brengen. Maar inmiddels weet ik daar meer van en ben ik nu dus ook te vinden op hyves, twitter en linked-in.

 

Recommended Posts