Vrijdag 3 april heb ik aan de Javakade in Amsterdam een van onze Huizer botters (tijdelijk!!!) overgedragen aan het Amsterdamse gemeentebestuur. Na toespraken door Henk Dessens, directeur Scheepvaart Museum, Annelie Verstraeten, marketing m anager Westland Kaasspecialiteiten, e n Ruud Nederveen, raadslid stad Amsterdam, mocht ik symbolisch de sleutel van de Janus Kok overdragen aan Ruud Nederveen, die mij plechtig beloofde dat Amsterdam goed voor de botter zal zorgen.

De HZ 108 is geadopteerd door Amsterdam voor de tocht naar het Henry Hudson 400 platbodem evenement in september a.s. in New Amsterdam ( New York ).
Na het overhandigen van de sleutel heb ik samen met Ruud Nederveen het zeil gehesen, waar nu in prachtige letters “Old Amsterdam” op te lezen is. De botter is nu helemaal klaar voor het event: “Old Amsterdam meets New Amsterdam!”

Ik ben trots op ons fantastische Huizer kaasbedrijf Westland en ook op de subsponsor achter het Bestevaerfonds die dit alles financieel mogelijk maken. Maar de drijvende kracht achter dit evenement zijn toch de bestuurders van de stichting vrienden van de Huizer botters. Dankzij deze vrijwilligers zetten we straks zelfs in New York onze Huizer botters op de kaart.

Recommended Posts