De afgelopen week was voor velen -ook voor mij- een korte werkweek. Heerlijk om daarna van zo’n lang weekend te genieten, met ook nog eens zulk prachtig weer!

Donderdag was het hemelvaartdag en ook de start van het botterveer Huizen-Almere. In Almere werd vanaf donderdag het stoomfestival voor de 22e keer georganiseerd en dankzij het botterveer konden ook veel Huizers daar een leuke dag uit van maken. Ik mocht met de eerste botter naar de overkant, waar we enthousiast werden ontvangen door mijn Almeerse collega wethouder Joanne Haanstra en de organisatoren van het stoomfestival.

Ik sprak mijn waardering uit voor de snelheid waarmee het botterveer Huizen-Almere in gezamenlijkheid tot stand is gekomen, maar kreeg naderhand door de vrienden van de Huizer botters ingefluisterd dat die snelheid toch echt aan het pragmatisme van de Huizers te danken is geweest. De wethouder uit Almere liet bij wijze van grap weten dat de snelheid van  Almere ook blijkt uit het feit dat zij de snelste botter hebben, maar ja, hoe kan het ook anders met een botter die in Huizen gebouwd is. Almeerder botters bestaan natuurlijk niet. Het blijft een Huizer botter, ook al heeft die in Almere een ligplaats.

Maar alle gekheid op een stokje. Ik vind het botterveer een fantastisch initiatief en ik hoop dat we straks ook -bij Huizer evenementen- net zoveel Almeerders naar Huizen zullen verschepen als we nu Huizers naar Almere hebben gebracht.

Recommended Posts