Vandaag hoorde ik hoeveel mensen gebruik gemaakt hebben van het botterveer Huizen-Almere. Op Hemelvaartdag 21 mei hebben, kinderen meegeteld, ca 300 mensen heen en weer gevaren. Op 22 mei en 23 mei hebben met kinderen resp ca 120 en 180 mensen gevaren. Totaal ca. 600! Ik vind het een enorm succes, wat we zeker moeten herhalen.

Daarvoor blijft wel de inzet van de vele vrijwilligers nodig, die dit succes tot stand hebben gebracht. Toen ik zelf donderdag rond 13.00 uur weer voet zette op Huizer bodem, viel mij op dat de vrijwilligers daar bij een eenvoudig kraampje een wel heel sobere lunch (boterhammetjes, kuipje margarine, stukje Old Amsterdam kaas + kaasschaaf) aan het eten waren. Echt Huizers hoor, het mag natuurlijk niks kosten, want alles is voor de botters. Mijn bewondering voor “onze mannen” wordt er alleen maar groter door!

Recommended Posts