Op woensdagavond was er weer de jaarlijkse bijeenkomst met het sportplatform. Dit keer waren we te gast bij de tafeltennisvereniging, in de mooi verbouwde locatie aan het Holleblok.

Ik begin nu te merken dat het sportplatform veel meer gaat leven bij de deelnemende sportverenigingen. Er is niet langer sprake van uitsluitend een discussie tussen enerzijds de sportverenigingen en anderzijds de gemeente, maar er is nu veel meer sprake van een heus platform voor uitwisseling van kennis en ervaring tussen sportverenigingen onderling, waarbij wederzijds voordeel wordt behaald.

Zo ontstond er bijvoorbeeld onderling een geanimeerd gesprek over de mogelijkheden om kosten te besparen door gezamenlijk energie in te kopen. Dit leidde tot enkele concrete onderlinge afspraken.

Ook was er een pittige onderlinge discussie over het alcoholbeleid in sportkantines. Inmiddels hebben 14 sportverenigingen die een kantine hebben en ook jeugdleden hebben het convenant met de gemeente ondertekend. Maar hoe gaan de verenigingen daar nu verder mee om en wat doet het sportplatform met de verenigingen die nog niet hebben getekend? Unaniem was men het erover eens dat er geen “zwarte lijst” zou moeten komen, maar een “witte lijst” van verenigingen die het convenant hebben ondertekend zou naar de achterblijvers wel stimulerend kunnen werken. 

Natuurlijk waren de sportverenigingen ook enthousiast over de mogelijke komst van een extra sporthal. Met enkele verenigingen zullen nadere berekeningen worden gemaakt en het sportplatform wil dit moment gelijk ook aangrijpen om de huurtarieven van (niet-gemeentelijke) sportaccommodaties nog eens onder de loupe te nemen.

Tenslotte kwamen ook de gemeenteraadsverkiezingen aan de orde en het voorstel van de voorzitter om als sportplatform een debat te organiseren vond brede instemming.

Zomaar enkele onderwerpen, waar sportverenigingen elkaar weten te vinden en ook weten te versterken. Het sportplatform in Huizen is springlevend.

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.