Als u me nu zou vragen wat me in de afgelopen week het meest heeft getroffen, dan ligt het bezoek van staatssecretaris Bussemaker aan Huizen van vandaag natuurlijk voorop mijn tong. Ik ben heel erg vereerd door de belangstelling vanuit den Haag voor de manier waarop in Huizen de WMO wordt uitgevoerd en niet alleen ik, maar ook alle medewerkers van het WMO loket en de beleidsmedewerkers en het management van de afdeling maatschappelijke ondersteuning straalden vandaag. Wij geloven in onze aanpak, waarbij we mensen in de gelegenheid stellen om zelf aan te geven welke ondersteuning zij nodig hebben om aan de samenleving mee te kunnen doen. En we zien nu al de eerste tastbare resultaten, waar we alleen maar enthousiaster door worden.

Maar toch is dat niet wat mij het meest heeft getroffen. Dan moet ik echt weer denken aan de bijzondere avond die ik gisteren (zondag)heb beleefd in de bomvolle Kruiskerk in Huizen, waar zo hartverwarmend mooi werd gezongen door de aanwezige koren, waar piano, orgel, harp en viool werden bespeeld en waar indringend werd gebeden voor de slachtoffers van de aarbeving in Haiti. Waar vind je nog zoveel oprechte verbondenheid met medemensen in nood? Aan het eind van de avond bleek ruim 6500 euro gedoneerd te zijn. Maar de waarde van deze avond is wat mij betreft niet in geld uit te drukken. 

 

Recommended Posts