Het CDA Huizen heeft bij de gemeenteraadsverkiezingen net als vier jaar geleden 17,2% van de stemmen gekregen. Als we kijken naar het landelijke beeld, dan heeft het CDA team het geweldig gedaan. Kennelijk zijn wij in staat geweest om de kiezers te overtuigen dat het om lokale zaken gaat en wat het CDA daarin kan betekenen. Tegen de landelijke tendens in zijn de kiezers het CDA Huizen dus trouw gebleven.

Helaas heeft dit niet geleid tot zetelbehoud. Woensdagavond leek het nog alsof het CDAm net als vier jaar geleden, met een restzetel op 5 zetels uit zou komen, maar donderdag 5 maart bleek die restzetel toch naar de Christen Unie te gaan, met wie het CDA een lijstverbinding had. Het resultaat van het CDA bleef dus 4 zetels. Daarmee is het CDA de tweede partij in Huizen geworden, na de VVD, die met 7 zetels als winnaar uit de bus kwam.

Het CDA Huizen is teleurgesteld over het zetelverlies, maar weet zich gesteund door een groot deel van de Huizer bevolking. Het CDA Huizen zal zich de komende jaren blijven inzetten voor de toekomst van Huizen. Kiezers: bedankt! U kunt op ons blijven rekenen.

Recommended Posts

1 Comment

 1. Gefeliciteerd Mw. Bakker: inderdaad jammer van de restzetel.
  Wat ik nog vragen wil houdt verband met de toegankelijkheid van Sporthal Huizermaat. Ik wilde vanmiddag een volleybalwedstrijd bijwonen maar bemerkte dat op deze hal eigenlijk een opschrift: Verboden toegang voor mensen met een handicap” had moeten staan.
  1) geen parkeerplaats voor invaliden
  2) een hoge trottoirrand bij toegang tot het terrein (er is wel een verlaagde
  stoep, maar daarvan was het toegangshek zorgvuldig gesloten
  3) een verhoogd plateau van meer dan 10 cm bij de toegang tot de hal (geen schuine hellingbaan voor rolstoel of rollatorgebruikers).
  4) toegangsdeuren moeilijk te openen voor de hiervoor genoemde categorie gebruikers.
  5) geen lift voor toegang tot de kantine; er is naar men zegt wel een kleine lift aanwezig, maar daarvoor moet men zich van te voren (!!!) aanmelden en zou alleen via de school bereikbaar zijn.
  Kennelijk heeft de opdrachtgever (Gemeente Huizen ?) bij de bouw van deze toch nieuwe sporthal het boek “GEBODEN TOEGANG” niet geraadpleegd.
  Ik reken op Uw steun voor aanpassing.
  Een trouwe CDA-er en aangewezen op het gebruik van scootmobiel en eventueel rollator.


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.