Dit seizoen heb ik voor het eerst geen abonnement voor zwembad Sijsjesberg gekocht, maar een tien-baden kaart. De noodzaak om met mijn zoon mee te gaan is er niet meer. Die gaat lekker met vrienden naar Sijsjesberg. En de ervaring van vorig jaar heeft me geleerd dat ik dan met 10 bezoeken aan het zwembad prima uit de voeten kan. 

Deze week was er de zwemvierdaagse en dan vindt mijn zoon het nog wel gezellig als ik mee ga. Dus zwom ik braaf de 10 baantjes met hem mee (of, om eerlijk te zijn, ver achter hem aan…). Beslist geen straf, met het prachtige weer van afgelopen week. De volwassen zwemmers die ik onderweg tegenkwam begroetten mij vriendelijk en -bijna allemaal- met de woorden “heerlijk he?” Nou, dat was het dan ook. Even heerlijk afkoelen na een warme dag en dan echt ook weer helemaal fit verder.  “Waarom doe ik dit nou niet gewoon iedere dag?” vroeg ik mij af. Ik woon dichtbij Sijsjesberg, het is zo’n kleine moeite en het levert zo’n heerlijk fit gevoel op. Misschien toch volgend jaar maar weer een abonnement?! 

Het tijdstip van de zwemvierdaagse (starten tussen 18.00 en 19.30 uur) is ook perfect gekozen. Om 18.00 uur starten betekent om 18.30 weer naar huis kunnen, dus zelfs de raadsvergadering van afgelopen donderdag (start om 19.30) was geen belemmering.

In die raadsvergadering werd het definitieve akkoord gegeven voor de grondige renovatie van Sijsjesberg. Die kost de gemeente behoorlijk veel geld, maar toch werd unaniem beslist dat we ons prachtige zwembad Sijsjesberg voor de komende 40 jaar moeten behouden voor onze inwoners. En daar ben ik het van harte mee eens. Als alles volgens planning verloopt, kunnen we volgend jaar in een nog mooier bad aan de zwemvierdaagse meedoen. Maar dan kunnen we ook zonder zwemvierdaagse baantjes trekken, zonder “last” te hebben van de duikplanken, want die zijn dan netjes verplaatst. Voor de kleintjes is er dan een spraypark en een familieglijbaan. En na afloop is er een drankje bij een mooi nieuw terras. Nog een extra reden om volgend jaar weer een abonnement aan te schaffen!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.