Het was een emotioneel moment, waarop de botter uit Spakenburg de Huizer haven in kwam varen. Spontaan barste het gezang over de klok van Arnemuiden los. In de botterwerf vond de officiële overdracht plaats. Ook de twee Huizer botters, tot dan toe nog eigendom van de gemeente Huizen, zijn overgedragen aan de stichting Huizer botters. Voorwaarde is uiteraard wel dat de botters voor Huizen behouden blijven.

De stichting heeft nu dus de verantwoordelijkheid voor het onderhoud van drie botters. Een hele klus, ook om het financieel allemaal rond te krijgen. Maar met zoveel sponsoren, donateurs en vrienden én met de inzet van vele vrijwilligers heb ik daar alle vertrouwen in. De Huizers hebben hun varend erfgoed overduidelijk in hun hart gesloten.  

Hieronder een foto van de binnenkomst van de derde botter, gemaakt met mijn mobiele telefoon en ook nog in het schemerdonker, dus ik ruil die graag in voor een betere!

Recommended Posts

1 Comment


Comments are closed for this article!