Ingebruikname vernieuwd skatepark

Na de opening van de gezellige uitmarkt in het winkelcentrum Oostermeent en de opening van de vernieuwde boodschappen-plus-bus mocht ik vandaag nog een opening doen, namelijk die van het vernieuwde Skatepark Huizen.

 

Het is al weer 1 1/2 jaar geleden dat drie jongens bij mij op bezoek kwamen, begeleid door de jongerenwerker van Versa Welzijn. Ze hadden een skateboard bij zich, helemaal vol met handtekeningen van jongeren die het skatepark Huizen graag in een betere conditie wilden hebben. Ook hadden ze een map met foto’s, van de onderlaag van het skatepark waarin brandgaten zaten, van een bankje in de volle zon, midden op het skatepark en daardoor niet bruikbaar etc. Ze hadden ook goed nagedacht over wat ze graag wilden veranderen. Onder meer vonden ze het zonde dat op de Meentweide een mooie ‘ramp’ stond, die echter vanwege de korte afstand ernaar toe niet goed te gebruiken was.

Dat zaken in de politiek soms lang duren, dat is de jongeren wel duidelijk geworden. Maar ook, dat -als je goede plannen hebt en je ook bereid bent om je daarvoor in te zetten, veel toch haalbaar blijkt te zijn. De politiek stemde in met een budget voor het opknappen van de skatebaan. Niet alle wensen van de jongeren konden worden vervuld, maar de belangrijkste wel, inclusief de verplaatsing van de ramp naar het skatepark Huizen. Vandaar dat er vandaag een feestje was, met skaten voor jong en oud, muziek, demonstraties op de skatebaan én een gezonde boodschap (meer bewegen, gezond eten en vaker water drinken dan zoete drankjes). Voor de gezonde boodschap verzorgde de gemeente de waterflesjes en het fruit. De jongeren zelf hadden toch ook voor (een beetje) frisdrank en chips gezorgd.

Het skateboard met de handtekeningen heb ik vandaag (symbolisch) weer aan de jongens teruggegeven. Hun inzet is beloond. En ik hoef nu niet meer over het skateboard te struikelen.

demonstratie op de vernieuwde skatebaan
Daarna skaten voor jong en oud(er)

Recommended Posts

1 Comment


Comments are closed for this article!