De afgelopen week was er veel te doen op toeristisch recreatief gebied. Op donderdag plaatsten Gedeputeerde Hans Schipper en ik de laatste paal van het Noord Holland pad, een wandelpad van den Oever (in de kop van Noord Holland) naar Huizen. In oktober was ik in den Oever bij de start van het Noord Holland pad. En nu dus, enkele maanden later, bij het eind van het pad in Huizen. Een prachtig initiatief van de provincie Noord Holland, waar CDA gedeputeerde Hans Schipper hard aan heeft getrokken. Goed ook om Huizen daarmee zo positief op de kaart te kunnen zetten.

noord-holland-pad.JPG

En dan op vrijdag, weer samen met gedeputeerde Hans Schipper, de opening van het fietsknooppuntennetwerk. Vanaf nu kan dus (in navolging van veel andere delen van Nederland) ook in onze regio gefietst worden van knooppunt naar knooppunt. Geen vaste rondjes meer, maar veel ruimte voor mensen om zelf te bepalen hoe zij hun route willen samenstellen. Dit sluit aan op een vraag die de fietser anno 2007 heeft. Het fietsknooppuntennetwerk is een initiatief van de negen gewestgemeenten (Hilversum, Huizen, Bussum, Naarden, Laren, Blaricum, Wijdemeren, Muiden en Weesp) en de provincie Noord Holland.

Deze feestelijke gebeurtenis werd opgeluisterd door een verhalenverteller op de Gooise heide. Daarna mocht ik samen met Hans Schipper per tandem een stukje van de route afleggen.

fietsroutenetwerk.JPG

Goed om te zien hoe dit soort initiatieven vanuit de overheid direct ook worden benut door ondernemers. Zo is er vanaf donderdag een speciaal menu voor wandelaars van het Noord Hollandpad in de Kalkovens, waarna de wandelaars weer netjes per taxi worden vervoerd naar het Huizer busstation. Ondernemers in Loosdrecht ontwikkelden een speciale fietsroute langs de knooppunten. Meer mogelijkheden voor wandelen en fietsen is niet alleen fijn voor onze eigen inwoners, maar met wandel- en fietsroutes kan nadrukkelijk ook vanuit economisch opzicht een impuls worden gegeven.

De economische ontwikkeling van onze regio was bij Hans Schipper in goede handen. Hij heeft zich daar in de afgelopen jaren erg sterk voor gemaakt, soms tegen alle regionale strubbelingen in. Het is daarom ook leuk dat deze beide projecten, waar hij zich zo voor heeft ingezet, nog keurig voor de verkiezing van de provinciale staten zijn afgerond.

Persoonlijk vind ik het erg jammer dat Hans Schipper heeft besloten om na de verkiezing van de provinciale staten niet meer als Gedeputeerde terug te willen komen. De samenwerking met hem was de afgelopen maanden heel plezierig.

Een paar voor onze regio en ook voor Huizen belangrijke kwesties komen zeker nog wel in zijn overdrachtsdossier. Een subsidieaanvraag vanuit het Gewest voor een economische impuls, de herontwikkeling van het Lucentterrein in Huizen en de voortzetting van de Regionaal Economische Samenwerking (RES) zijn daar voorbeelden van. Ik heb er mede daardoor alle vertrouwen in dat het beleid dat Hans Schipper heeft ingezet ook door zijn opvolgers zal worden voortgezet.

Recommended Posts

1 Comment

  1. Hartstikke leuk Janny, dat je Huizen zowel letterlijk als figuurlijk op de kaart zet!


Comments are closed for this article!