Vanochtend was ik te gast bij een bijzondere eucharistieviering in de katholieke Vituskerk, ter gelegenheid van het 60 jarig jubileum van deze kerk. Er was door heel veel vrijwilligers enorm veel werk verzet en de sfeer van saamhorigheid was voelbaar. 

In de middag was ik te gast bij de Trappenberg, waar ook weer enorm veel vrijwilligers bezig waren geweest met het organiseren voor tal van activiteiten. Hoewel de lucht af en toe dreigend leek, viel er gelukkig geen druppel regen. Dat zou echt heel zonde geweest zijn, want er waren heel veel buitenactiviteiten. De Lions club stond wijn te verkopen, er was een braderie, er werden tochtjes met een huifkar georganiseerd, taarten gebakken, hockey- en tennisclinics gegeven, serviezen beschilderd, kinderen geschminkt, loten verkocht en nog veel meer. De opbrengst van al die activiteiten was bestemd voor het theehuis, waar kinderen van de Trappenberg straks een opleiding kunnen volgen voor een baan in de horeca.

Of het nu gaat om kerkelijke vrijwilligers, of om vrijwilligers voor de Trappenberg, ze geven mij het gevoel dat er toch nog heel veel goeds in onze samenleving gebeurt. Er zijn gelukkig nog heel veel mensen die zich belangeloos voor een ideaal of een goed doel willen inzetten, hun schouders ergens onder zetten en dan ook samen met andere vrijwilligers prachtige resultaten bereiken. Dit zijn de mensen die kleur geven aan onze samenleving. 

Recommended Posts