Geschokt hoorde ik gisteren het nieuws van het plotselinge overlijden van Harry Meijers. Ik stond op dat moment naast Petra van Hartskamp, die hem de dag daarvoor nog het Huizer insigne had uitgereikt. We konden het niet geloven!

We zullen Harry missen. Bijna iedere dinsdag, na de collegevergadering, was hij bij het persuurtje. Hij kon dan soms zo stiekem gniffelend vragen naar iets wat hij “in de wandelgangen” had vernomen. Hij was altijd uit op een nieuwtje, maar als er dan ook iets nieuws te melden was, dan ging hij nooit voor de sensatie, maar maakte hij er serieus werk van om het nieuws van meerdere kanten te belichten. We ontmoetten Harry ook tijdens raadsvergaderingen en tijdens interviews in de Baat. Maar hij was ook altijd op het gemeentehuis te vinden als er iets te doen was, zoals de 10 december activiteiten van Amnesty en de Nieuwjaarsreceptie. Hij was de drijvende kracht achter Radio Phohi (later Radio 6 FM).

Het is niet te bevatten dat Harry zo onverwacht is heengegaan. Harry heeft zoveel voor onze Huizer gemeenschap betekent. Ik ben er nu wel des te meer dankbaar voor dat we hem als gemeentebestuur, op de dag voor zijn overlijden, nog de eer hebben kunnen geven die hem toekomt.  

Recommended Posts

3 Comments

 1. Geachte mevrouw Bakker,
  Ook wij waren geschokt door het overlijden van Harry. Ik mocht samen met het deelnemen aan het bestuur van BSV De Zuidvogels en aan de oprichting van Radio Phohi meewerken. Ik wilde hem gisterenochtend bellen en feliciteren met de waardering die hij kreeg van de Gemeente Huizen door de uitreiken van het Huizer insigne. Daar kreeg ik van zijn dochter het droeve bericht te horen. Hij was vrijdag sprakeloos bij het ontvangen van het insigne. Nu was ik het. Harry was een groot mens; hij heeft veel betekend voor Huizen en ook voor mij privé. We zullen hem missen. Dank voor de mooie woorden die u aan hem heeft gewijd in uw weblog.

 2. Beste Janny,

  Ik onderschrijf jou mooie woorden over Harry.
  Ik denk dat vele hem zullen missen. Heel bizar was het om eerst op vrijdag met hem en zijn vrouw het glas te heffen voor de prachtige onderscheiding en nog geen 12 uur later te moeten vernemen dat hij was overleden.
  Ik bewaar veel goede momenten met hem.
  Als personeelschef bij het NOB, lid van de verbondsraad van de CNV Dienstenbond, fractiegenoot van het CDA, voorzitter vab De Bun en als eindredacteur van het programma Phohi magazine.
  Ik had groot respect – ondanks zijn leeftijd – voor zijn tomeloze inzet en gedrevenheid.
  Jaap Kos

 3. De koude rillingen liepen over mijn lijf toen ik het nieuws vernam dat Harry Meijers zo plotseling was overleden.
  Ik was nog voornemens om hem een email te sturen om hem te feliciteren met zijn eresignine van de Gemeente Huizen.
  Vele malen was ik bij Harry te gast in zijn radioprogramma op vrijdagmiddag namens de ouderen. Hij was altijd vol lof en passie als ik weer een actie aankondigde om de eenzaamheid onder ouderen te beperken. ook mocht ik geregeld gastem meebrengen.

  Ik bewaar aan Harry bijzondere herinneringen aan een bijzonder aimabele persoon.

  Gelukkig hebben ze in de hemel ook een lokale omroep en ik hoop dat hij daar mag genieten van zijn levenswerk.

  Het is voor iedereen een zware tegenslag om te vernemen dat Harry er niet meer is.

  Hij is en zal altijd een bijzondere persoon blijven in mijn herinneringen.

  Harry ik hoop dat je boven in de hemel ook mag genieten

  Je hebt het verdiend

  jammer dat je er niet meer bent


Comments are closed for this article!