Enige tijd geleden schreef ik in mijn weblog dat we in Huizen zouden gaan inventariseren hoeveel AED’s er zijn (Automatische Externe Defibrilator) en hoeveel mensen er zijn die een training hebben gehad om met zo’n apparaat om te gaan (de zogenaamde “burgerhulpverleners”). Voor de leken: een AED is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt bij een persoon met een hartstilstand, waardoor een elektrische schok wordt toegediend, met als doel om het hart  weer in een normaal ritme te brengen. Tal van verenigingen, bedrijven en instellingen hebben enkele weken geleden van de gemeente een brief gehad, met het verzoek om aan deze inventarisatie mee te doen.
Inmiddels is bekend dat wij in ieder geval al 23 AED’s hebben in Huizen en maar liefst 170 mensen hebben zich al aangemeld als burgerhulpverlener. Al vast een heel mooi tussenresultaat!

Samen met de Regionale Ambulance Voorziening gaan we eind juli de spreiding van de AED’s op grond van de bevolkingsdichtheid bepalen. Dan wordt ook bekend hoeveel van de al aanwezige AED’s we mogelijk breder kunnen gebruiken en hoeveel er nieuw moeten worden aangeschaft om een dekkend netwerk te hebben. 

Recommended Posts

1 Comment

  1. Naar aanleiding van je bericht op Twitter heb ik gezocht naar een overzicht met alle AED’s in Huizen.

    Op de volgende door het UMC st. Radboud opgerichte website kunnen AED’s in kaart worden gebracht. Momenteel zijn er in Huizen slechts 4 nog niet gevalideerde AED’s bekend. Wellicht een goed idee om de overige AED’s ook hierop kenbaar te maken, zie:

    http://www.aed4.eu


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.